Η σχέση του με τα χρήματα είναι μοναδική. Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν πως αν είχαν συνεταιριστεί με την Μενεγάκη θα μπορούσαν σήμερα χαλαρά ν' αγοράσουν και τον Σκορπιό και την Σπετσοπούλα. Ο Τράγκας στη διαχείριση δεν παίζεται. Θυμάμαι πάντα ότι όταν εργαζόμουν στο διπλανό γραφείο από εκείνον στις εφημερίδες του, μόλις έβγαινα να καπνίσω στον φωταγωγό, μου έκλεβε τις φρυγανιές σικάλεως.

Ο Τράγκας είναι πολυεργαλείο  και εργασιομανής, λατρεμένος οικοδεσπότης, ξέρει τα πάντα όλα για την ιστορία του κινηματογράφου, έχει υπέροχο χιούμορ, αλλά όταν δουλεύεις μαζί του μαθαίνεις πώς μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις όλα τα καιρικά φαινόμενα χωρίς να διαθέτεις ομπρέλα, αδιάβροχο, αρβύλες, ελαφρύ οπλισμό. Επειδή για χρόνια πολλά δούλευα κοντά του, συνυπήρξαμε και με την Μαλβίνα στην εφημερίδα του την «ΧΩΡΑ», ποτέ δεν λογόκρινε κείμενα δικά της και ποτέ δεν λογόκρινε δικά μου κείμενα, μα ποτέ. Για το πώς γράφει ο Γιώργος Τράγκας; Η Μαλβίνα του έλεγε ότι γράφει με…. τραγκίσιο τρόπο.

Οι μεγάλες του αδυναμίες, τα παιδιά του και το εγγόνι του, η γυναίκα του Μαρία Καρά, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με εκδόσεις. Νομίζω ότι τα γεγονότα που τον συγκλόνισαν είναι οι δολοφονίες του Παύλου Μπακογιάννη και του Τζώρτζη Αθανασιάδη.

Νανά Παλαιτσάκη / Γιώργος Τράγκας