Αναζήτηση
Ο Δρόμος Περνά από Μέσα | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο Δρόμος Περνά από Μέσα
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013
15:15


Γραμμένο από τον μεγάλο ΙάκωβοΚαμπανέλλη, έργοεπίκαιρο που αποδίδει με τον πιο θεατρικό τρόπο έναν κόσμο που μεγάλωσε με το όνειρο της «αρπαχτής» για να καταλήξει χαμένος, μπερδεμένος και «απογοητευμένος» σε δρόμους και πλατείες.

Γραμμένο το 1990, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωριμότερα έργα του μεγάλου δραματουργού.

Μέσα από μία, φαινομενικά, απλή ιστορία, ο Καμπανέλλης εντέχνως σκιαγραφεί ένα πεδίο σύγκρουσης αρχών και αξιών, μια μάχη ανάμεσα σε έναν εύθραυστο κόσμο που φεύγει και σ’ ένα άλλο που έρχεται αδίστακτος, ακαλλιέργητος.

Στους χαρακτήρες του, που αποτελούν ίσως τους πιο μεστούς και «ανθρώπινους» χαρακτήρες της σύγχρονής ελληνικής δραματουργίας, κυριαρχούν από τη μια ο φορέας των παλαιών αξιών, γαντζωμένος στο παρελθόν και προσκολλημένος στις μνήμες μιας άλλης εποχής γηραιός αστός και από την άλλη ο λαϊκός, αυτοδημιούργητος νεοέλληνας, που σαν γνήσιος αριβίστας ανάγει τα πάντα-ανθρώπους και μνήμες- σε εμπορεύσιμα είδη προς αξιοποίηση και ευτελή εκποίηση. Η μάχη μεταξύ τους αναπόφευκτη αλλά ο «Δρόμος» θα περάσει τελικά από μέσα τους, ισοπεδώνοντας ότι οι ίδιοι πάσχισαν να υπερασπιστούν.

Η διανομή του έργου επιτρέπει την συνύπαρξη παλιών και νέων ηθοποιών του Θεάτρου Τέχνης, δίνοντας στο εγχείρημα ιδιαίτερα συμβολική βαρύτητα ενώ το ανέβασμά του στο ιστορικό Υπόγειο, στο οποίο ανδρώθηκε και μεγαλούργησε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, προοικονομεί μια μαγική συνάντηση του χτες με το σήμερα.

Το Θέατρο Τέχνης μπαίνει φέτος στην όγδοη δεκαετία του. Σε μια περίοδο κρίσης, όπου τα πάντα δοκιμάζονται, επιλέγει να επιστρέψει στις ρίζες και να τοποθετήσει στο κέντρο του προγράμματος του, στο ιστορικό Υπόγειο, το νεοελληνικό έργο, συνεχίζοντας την παράδοση, που ο Κάρολος Κουν ξεκίνησε και καθιέρωσε.

Προσανατολισμένο προς αυτήν την κατευθύνση επιλέγει ως κεντρικό έργο στο Υπόγειο τηνεπετειακή αναβίωση της βραβευμένης παράστασης «Ο Δρόμος Περνά Από Μέσα», σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Έργο του «πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου» Ιάκωβου Καμπανέλλη - συγγραφέα που συνέδεσε όσο κανένας το όνομα και την πορεία του με το Θέατρο Τέχνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Μαρίνα Χρονοπούλου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Παίζουν : Γιάννης Φέρτης- Χριστίνα Κουτσουδάκη- Γιάννης Δρακόπουλος- Αλέξανδρος Πέρρος-Φωτεινή Μπακλατζίογλου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα, τηλ. ταμείου 210 3228706

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΒΡΑΔΥΝΕΣ: ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 21.15

ΤΕΤΑΡΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20.00

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 18.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Πέμπτη : Γεν είσοδος 10€

Τετ, Παρ., Σαβ. απογ. 15€ 10 € (Φοιτητικό- Γκρουπ- Άνεργοι με κάρτα ανεργίας)

Σαβ. βραδ. , Κυρ.: 18€ 15€ (Φοιτητικό- Γκρουπ- Άνεργοι με κάρτα ανεργίας)

Πρεμιέρα 7 Νοεμβρίου


Πηγή: athensbars.gr
Σχετικά πρόσωπα
Ιάκωβος Καμπανέλλης
Διαγόρας Χρονόπουλος
Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μαρίνα Χρονοπούλου
Γιάννης Φέρτης
Χριστίνα Κουτσουδάκη
Γιάννης Δρακόπουλος
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551