Αναζήτηση:
Blade Runner – Νέο trailer για την επέτειο των 30 χρόνων του
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
12:22

Pame Cinema -

Τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα του και η λάμψη του Blade Runner δεν έχει θαμπώσει καθόλου που έχει μετακομίσει πλέον στο πάνθεον των κλασσικών ταινιών.

Το 1982 ο Ridley Scott άνοιξε νέους δρόμους στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και εδραίωσε την θέση του στους κορυφαίους σκηνοθέτες του είδους μετά και το Alien που είχε γυρίσει τρία χρόνια νωρίτερα, ενώ εξακολουθεί και παραμένει η καλύτερη ταινία για τον πρωταγωνιστή της Harrison Ford, αλλά και για τις τρεις Replicas, τον Rutger  Hauer, την Daryl Hannah και την θεσπέσια Sean Young.

To Blade Runner φημίζεται και για τις πολλές, διαφορετικές εκδοχές του. Κυκλοφόρησε μια κόπια για τα τεστ το 1982, η Original version, η οποία όμως δεν άρεσε ιδιαίτερα και τροποποιήθηκε για τις ΗΠΑ. Aυτή που παίχτηκε στις αίθουσες το 1982 ήταν τελικά διαφορετική για τις ΗΠΑ και διαφορετική για την Ευρώπη. Tο 1992 κυκλοφόρησε το πρώτο Director’s Cut που είχε σημαντικές διαφορές από την θεατρική του 1982 (είχε παραληφθεί η αφήγηση από τον Deckard και η σκηνή του τέλους), όμως δεν είχε την πλήρη αποδοχή του Ridley Scott, που τελικά το 2007 κυκλοφόρησε το Final Cut – η επονομαζόμενη και 25th Anniversary -, που είναι η μοναδική κόπια που τυχαίνει της πλήρους αποδοχής του σκηνοθέτη.

Το παραπάνω trailer δημιουργήθηκε για να προωθήσει την επετειακή κασετίνα του 30 χρόνων, που θα περιλαμβάνει τρεις δίσκους με το Final Cut και έξτρα υλικό, αλλά και ένα βιβλίο 70 σελίδων με ανέκδοτα σχέδια του Ridley Scott, αφίσες, φωτογραφίες κ.α.

Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση του νέου trailer με το αρχικό. Το νέο έχει μοντέρνο, γρήγορο μοντάζ, δεν αποκαλύπτει πολλά για την υπόθεση, έχει στόχο κυρίως την οπτική ικανοποίηση δείχνοντας περισσότερο δράση. Το αρχικό, εκτός από το ότι ήταν ένα λεπτό μεγαλύτερο, έχει ύφος Noir (άλλωστε για noir επιστημονικής φαντασίας πρόκειται) και γραμμική αφηγηματική προσέγγιση.

Δείτε το και πείτε μας ποιό σας αρέσει περισσότερο:

 

 

Blade Runner – Νέο trailer για την επέτειο των 30 χρόνων του

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα