Αναζήτηση:
Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012
13:38
Ο γνωστός ηθοποιός με την πληθώρα συμμετοχών σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και θεατρικές παραστάσεις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Από το 1999 ξεκίνησε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας  όταν ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο στον προστάτη και στη συνέχεια προβλήματα με την καρδιά του. Έκτοτε χρειαζόταν να παίρνει συνεχώς φάρμακα και να κάνει χημειοθεραπείες.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του πριν από 4 μήνες περίπου, αποκάλυψε πως έχει και κινητικά προβλήματα και αναγκάζεται να μένει καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω ενός τροχαίου που είχε παλαιότερα και του προκάλεσε ράγισμα στη σπονδυλική στήλη.


Ο Γιώργος Μούτσιος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 1932 και ήταν Έλληνας ηθοποιός και ερμηνευτής κλασικού τραγουδιού.

Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου.

Μόλις αποστρατεύτηκε έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία και θέατρο και σκηνοθεσία στο Reinhardt Seminar.

Με το Εθνικό Θέατρο πήρε μέρος στο Φεστιβάλ των Εθνών στο Παρίσι. Στο ίδιο φεστιβάλ με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στις "Όρνιθες", όπως επίσης και στο Φεστιβάλ Σαίξπηρ στο Λονδίνο.

Στο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός αλλά και ως θιασάρχης.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1951, στην ταινία "Ριρίκα" ενώ το 1977 συγκρότησε μαζί με τη σύζυγό του και επίσης ηθοποιό, Δέσποινα Νικολαΐδου, τον δικό τους θίασο.

Το Φεβρουάριο του 2010, σε εκδήλωση του πνευματικού κέντρου Παπάγου τιμήθηκε για την προσφορά του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και το τραγούδι.

Κατοικούσε στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα.

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα