Αναζήτηση
«Ο δρόμος περνά από μέσα» - Τελευταίες παραστάσεις | iShow.gr
Ειδήσεις
«Ο δρόμος περνά από μέσα» - Τελευταίες παραστάσεις
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014
13:55


Την Κυριακή 30 Μαρτίου ολοκληρώνονται στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Υπόγειο - Πεσμαζόγλου 5), οι παραστάσεις του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος περνά από μέσα», σε σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου.

Γραμμένο το 1990, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωριμότερα έργα του μεγάλου δραματουργού. Μέσα από μία, φαινομενικά, απλή ιστορία, ο Καμπανέλλης εντέχνως σκιαγραφεί ένα πεδίο σύγκρουσης αρχών και αξιών, μια μάχη ανάμεσα σε έναν εύθραυστο κόσμο που φεύγει και σ’ ένα άλλο που έρχεται αδίστακτος, ακαλλιέργητος.

Στους χαρακτήρες του, που αποτελούν ίσως τους πιο μεστούς και «ανθρώπινους» χαρακτήρες της σύγχρονής ελληνικής δραματουργίας, κυριαρχούν από τη μια ο φορέας των παλαιών αξιών, γαντζωμένος στο παρελθόν και προσκολλημένος στις μνήμες μιας άλλης εποχής γηραιός αστός και από την άλλη ο λαϊκός, αυτοδημιούργητος νεοέλληνας, που σαν γνήσιος αριβίστας ανάγει τα πάντα-ανθρώπους και μνήμες- σε εμπορεύσιμα είδη προς αξιοποίηση και ευτελή εκποίηση. Η μάχη μεταξύ τους αναπόφευκτη αλλά ο «Δρόμος» θα περάσει τελικά από μέσα τους, ισοπεδώνοντας ότι οι ίδιοι πάσχισαν να υπερασπιστούν.

Έργο επίκαιρο που αποδίδει με τον πιο θεατρικό τρόπο έναν κόσμο που μεγάλωσε με το όνειρο της «αρπαχτής» για να καταλήξει χαμένος, μπερδεμένος και «απογοητευμένος» σε δρόμους και πλατείες.

Η διανομή του έργου επιτρέπει την συνύπαρξη παλιών και νέων ηθοποιών του Θεάτρου Τέχνης, δίνοντας στο εγχείρημα ιδιαίτερα συμβολική βαρύτητα ενώ το ανέβασμά του στο ιστορικό Υπόγειο, στο οποίο ανδρώθηκε και μεγαλούργησε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, προοικονομεί μια μαγική συνάντηση του χτες με το σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Μαρίνα Χρονοπούλου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Παίζουν : Γιάννης Φέρτης- Χριστίνα Κουτσουδάκη- Γιάννης Δρακόπουλος- Αλέξανδρος Πέρρος-Φωτεινή Μπακλατζίογλου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα τηλ. ταμείου 210 3228706

Παραστάσεις:

Πέμ.-Σάβ. 9.15 μ.μ., Τετ., Κυρ. 8 μ.μ.

Τιμη :€ 18, 15 (Σαβ. βραδ., Κυρ.), € 15, 10 (Τετ, Παρ., Σαβ. απογ.). Κάθε Πέμ. € 10.


Πηγή: athensbars.gr
Σχετικά πρόσωπα
Διαγόρας Χρονόπουλος
Γιάννης Φέρτης
Χριστίνα Κουτσουδάκη
Γιάννης Δρακόπουλος
Αλέξανδρος Πέρρος
Φωτεινή Μπακλατζίογλου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551