Αναζήτηση:
«Έφυγε» ο ιδρυτής της Missoni
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013
14:21
OTTAVIO-MISSONI-RICOVERATO-1.jpg
Ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα δέχτηκε η οικογένεια Μισσόνι, καθώς πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας, Οτάβιο.
Ο μεγάλος κατακτητής της μόδας παγκοσμίως, που έντυσε από την Τζάκι Κένεντι μέχρι και την δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, δεν άντεξε τον πρόσφατο χαμό του γιου του Βιτόριο, ο οποίος επέβαινε με την σύζυγό του σε δικινητήριο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε στην Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «κατρακύλα» άρχισε για τον Οτάβιο λίγο μετά την τραγωδία με το γιο του.

Άνθρωποι της οικογένειας υποστηρίζουν ότι έπεσε ψυχολογικά  πάρα πολύ μετά τον χαμό του και λόγω της ηλικίας του δεν άντεξε άλλο η καρδιά του.
«Πέθανε ήσυχα», αρκέστηκε να αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωση.
Ποιος ήταν ο Οτάβιο Μισσόνι
croazia-a-fiume-rijeka-mostra-di-ottavio-miss-L-zgEzNB.jpeg
Ο Οτάβιο γεννήθηκε στην Γιουκοσλαβία στις 11 Φεβρουαρίου του 1921 και ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν και μετακόμισε στην Ιταλία.
Μετά τον Πόλεμο άρχισε να ασχολείται με τα ρούχα με πρώτη ύλη το μαλλί. Τα πρώτα ρούχα του φόρεσε η επίσημη ιταλική ολυμπιακή ομάδα στους αγώνες του 1948 που έγιναν στο Λονδίνο. Ήταν τότε, που γνώρισε την σύζυγό του Ροζίτα.
Κάτω από το περίφημο άγαλμα του Ερώτα στο Piccadilly. Ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν και δημιούργησαν την εταιρία που έγινε σύντομα αυτοκρατορία.
Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του στο παρελθόν για τα γεωμετρικά σχήματα στα ρούχα του, που τον έκαναν διάσημο, ότι «έγιναν πολύ απλά, γιατί η ραπτομηχανή μου έκανε μόνο ευθείες γραμμές».

star.gr


Πηγή: newspiper
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα