Αναζήτηση:
Αλλάξανε τα γούστα των τηλεθεατών
Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014
13:05
Αλλάξανε τα τηλεοπτικά γούστα των τηλεθεατών και αυτό είναι γεγονός σε σχέση με την ενημέρωση. Ο κόσμος πλέον έχει γυρίσει την πλάτη σε όποια εκπομπή καλεί πολιτικούς και κάνει πολιτικές αναλύσεις.

Οι λόγοι είναι γνωστοί. Ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα χειρίζονται αυτού του είδους τα θέματα και τους καλεσμένους είναι αποτρεπτικός προς παρακολούθηση.

Δημοσιογράφοι ακκίζονται με πολιτικούς και παρουσιάζουν καταστάσεις και γεγονότα με ένα δικό τους τρόπο με έλλειψη αντικειμενικότητας και δόσεις απαισιοδοξίας.

Μέχρι κάποια χρόνια πριν ο τηλεθεατής δεν αντιλαμβανόταν την όλη κατάσταση.

Τώρα όμως έχει έρθει στη ζωή μας το internet και λόγω της γλωσσομάθειας υπάρχει πρόσβαση και σε ξένα δίκτυα. Αυτό από μόνο του αναιρεί τα ελληνικά κανάλια,αφού σίγουρα υστερούν στην αλήθεια.

Όποιος θεωρεί ότι η τηλεόραση μπορεί να κάνει προπαγάνδα και να προσανατολίσει μάζες βρίσκεται σε άλλο κόσμο. Έχει χάσει σαν μέσο όλη την αξία της, την αυτοκρατορική διάθεση και την αυθεντία που τη διακατείχε.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αδιαφορίας του κόσμου προς το ενημερωτικό περιεχόμενο υπάρχουν πολλά.
Το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε μία σπάνια αποκλειστική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και αντί τα νούμερα να εκτοξευτούν, αυτά έπεσαν σε σχέση με τις καθημερινές αποδόσεις.

Με χαμηλές αποδόσεις και η συνέντευξη του στο Γιάννη Πρετεντέρη στην ¨Ανατροπή¨ το χειμώνα. Δεν είναι μόνο αυτό.
Τα πολιτικά talk shows βρίσκονται στην τελμάτωση τους, τα δελτία χάνουν από το ¨Κάτι ψήνεται¨, το ¨Happy Day¨ σε προεκλογική περίοδο τερματίζει πολλές φορές πρώτο στα νεανικά κοινά απέναντι από όλες τις ενημερωτικές εκπομπές. Ακόμα Skaiκαι και Star βρίσκονται 20 μονάδες πίσω κάθε πρωί στις 10 από Mega και Ant1 που έχουν ψυχαγωγικές εκπομπές.

Είναι γεγονός πως αν κάποιος τηλεοπτικός σταθμός θέλει να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις πρέπει να ποντάρει στη ψυχαγωγία και όχι στην ενημέρωση. Ελάχιστοι άνθρωποι από αυτό το είδος τηλεόρασης έχουν ακόμα το δικό τους κοινό, όπως ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Γιώργος Αυτιάς που ήταν πιστοί και συνεπείς σε αυτό που έκαναν τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τους ανταμείβει.

Και για να ξεκαθαρίζω δεν υπονοώ ότι η πολιτεία αδιαφορεί για την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά αδιαφορεί για το πολιτικό καφενείο που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.

Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε...

tvmind

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο