Αναζήτηση:
Ο Πέρσι Τζάκσον και Η Θάλασσα των Τεράτων (Percy Jackson: Sea of Monsters) – Κριτική
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013
20:34

Pame Cinema -

Percy Jackson_6

Αν νομίζετε πως το Χρυσόμαλλο Δέρας το αναζήτησε ο Ιάσωνας στην Κολχίδα κάνετε λάθος. Το αναζητά ο Πέρσι Τζάκσον, ο ημίαιμος γιός του Ποσειδώνα στο σημερινό Τρίγωνο των Βερμούδων. Και αυτό γιατί αν το βρει πρώτος ο αντίπαλός του Λιούκ – ημίαιμος γιός του Ερμή με τα απαραίτητα daddy issues – θα το χρησιμοποιήσει για να καλύψει το φέρετρο του Κρόνου, που είναι ολόιδιο με την Κιβωτό του Ιντιάνα Τζόουνς, για να φέρει έτσι πίσω στη ζωή τον τρομερό Τιτάνα, ο οποίος με τη σειρά του είναι ολόιδιος ο Ντιάμπλο και εξίσου κακός.

Νεανική περιπέτεια φαντασίας με τον Logan Lerman για δεύτερη φορά στον ρόλο του Πέρσι Τζάκσον και αυτή τη φορά η παρέα των τηνέιτζερς ημίθεων φεύγει από την κατασκήνωση που μένουν, η οποία παραβιάστηκε από έναν τρομερό ταύρο που κατάφερε να σπάσει το πλέγμα που την προστατεύει, για να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας που έχει την ικανότητα να γιατρεύει τα πάντα, συνεπώς και το δέντρο που δημιουργεί το πλέγμα προστασίας που έχει δηλητηριαστεί. Πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκουν τον μπαμπά Ερμή να διευθύνει μια υπηρεσία ταχυδρομείου (sic), μπαίνουν σε ένα ταξί όπου το οδηγούν οι τρείς γριές από τον μύθο του Περσέα (το Πέρσι από εκεί κατάγεται), για να μεταβούν τελικά στην Καραϊβική.

Η θάλασσα των τεράτων μπορεί να αποτελεί τον τίτλο της ταινίας, ωστόσο ελάχιστη από αυτήν βλέπουμε, βλέπουμε όμως την Χάρυβδη, που απέξω είναι ίδιος ο Sarlacc στην Επιστροφή των Τζεντάι (το τέρας που χωνεύει αυτούς που καταπίνει για 1000 χρόνια) ενώ το εσωτερικό της είναι ένα σπηλαιώδες στομάχι ολόιδιο με τον Exogorth, το τέρας στον αστεροειδή που καταφεύγει το Millennium Falcon στο Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται.

Παρά την απεριόριστη εκτίμηση που τρέφουμε για τον Στίβεν Σπίλμπεγκ και τον Τζορτζ Λούκας σαν σύγχρονους κινηματογραφικούς μυθοπλάστες, αυτό το ανακάτεμα της Ελληνικής μυθολογίας με την κινηματογραφική μας δημιουργεί κάποιους ενδοιασμούς, όμως ακόμα μεγαλύτερους μας δημιουργεί η παντελής έλλειψη φαντασίας των δημιουργών που καταφεύγουν σε συνεχείς αντιγραφές. Το κείμενο είναι άνοστο χωρίς να έχει κάποιο πνεύμα για να κεντρίσει λίγο τα εγκεφαλικά κύτταρα που κινδυνεύουν από νέκρωση και χωρίς να συνοδεύεται από το απαραίτητο χιούμορ για να γίνει διασκεδαστικό.

Κατά τα άλλα η ταινία περνάει τα μηνύματα τόσων και τόσων ‘Young Adult’ ταινιών, την άμιλλα, την αποδοχή του διαφορετικού, την προσπάθεια και τον αλτρουισμό, πάντα με τον ίδιο ‘κόπι-πέιστ’ τρόπο, αφήνοντας καλλιτεχνικά απαίδευτο το νεανικό κοινό ή μάλλον επιβάλλοντάς του την μετριότητα στην τέχνη.

Τα CGI και το 3D παραμένουν και αυτά σε μετριότατα επίπεδα, εκτός ίσως από τον Κύκλωπα Τάισον, νέο μέλος της παρέας, που φαινόταν αληθινός με το ένα μάτι του.

Αντισταθείτε.

Βαθμολογία: 2 στα 10

Ο Πέρσι Τζάκσον και Η Θάλασσα των Τεράτων (Percy Jackson: Sea of Monsters) – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα