Αναζήτηση:
Γ. Λιάγκας: «Η σχέση μου με το Ρέμο... δοκιμάστηκε»!
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
15:15

Τι αποκαλύπτει ο Γιώργος Λιάγκας για τον φίλο του, Αντώνη Ρέμο;

Πήγα την Τετάρτη που μας πέρασε στη συναυλία του Αντώνη και πραγματικά συγκινήθηκα γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

Τραγουδούσε με το μοναδικό πάθος που τον διακρίνει δίνοντάς τα όλα στη σκηνή για τρεις περίπου ώρες, αλλά αυτό που διέκρινα, για όσους ανθρώπους τον γνωρίζουμε, είναι πως ήταν ένας τρισευτυχισμένος άνθρωπος. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;

Δίπλα του ακριβώς στις πλαϊνές καρέκλες από τη σκηνή ήταν οι τρεις σημαντικότεροι άνθρωποι της ζωής του. Και οι τρεις γυναίκες. Η μάνα του, η κυρία Νίτσα, η γυναίκα του, η πανέμορφη Υβόννη και η κόρη του, η μικρή Ελένη. 

Παρατηρούσα και τις τρεις. Τον κοίταγαν στα μάτια σαν τον Θεό τους. Μα και κείνος αυτές κοίταγε. Γι’ αυτές έκανε τη συναυλία. Και κυρίως για την κόρη του, την Ελένη που είχε γενέθλια δυο μέρες μετά και της  αφιέρωνε το ένα τραγούδι μετά το άλλο.

Θυμάμαι πόσες φορές μου έλεγε πόσο με ζηλεύει όταν είχα αποκτήσει πρώτος παιδιά. Επίσης τον θυμάμαι να σφηνώνει στα τούνελ στα παιχνίδια στον παιδότοπο στη Βουλιαγμένης όπου συναντιόμασταν με τα παιδιά μας, όταν εκείνος έμπαινε να παίξει μαζί με τα πιτσιρίκια στα μεγάλα φουσκωτά, αρνούμενος να αντιληφθεί προφανώς την ηλικία αλλά και το σωματικό του μέγεθος…

Σχεδόν δάκρυσα την Τετάρτη και σκέφθηκα πως δίπλα στο λήμμα “ευτυχισμένος”, δικαιωματικά εκείνη την ώρα θα ‘πρεπε να μπει η φωτογραφία του Ρέμου.

Αγάπη, υγεία, επιτυχία. Τι άλλο δικαιούται να ζητά ένας άνθρωπος από τη ζωή του;

Τον Αντώνη τον γνώρισα όταν ακόμα ήμουν στο Star και επιχείρησα να κάνω μια ταξιδιωτική εκπομπή. Ποιος δε θα ‘θελε για πρώτο καλεσμένο τον Ρέμο; Δεν τον ήξερα. Ούτε κι αυτός εμένα. Έπρεπε λοιπόν να βρω τον τρόπο να τον πείσω.

Άντρας, ταχύτητα, γρήγορο αυτοκίνητο, πίστα δοκιμών, Ferrari. Δεν ήθελε πολύ. Κλείσαμε τη συνέντευξη και πήγαμε στο Μaranello, στην επίσημη πίστα δοκιμών της Ferrari να κάνουμε τα γυρίσματα.

Μας είχαν, θυμάμαι, διαθέσει ένα super car με καμιά 700ρια άλογα και τη δυνατότητα να κάνουμε από τρεις γύρους ο καθένας στην πίστα. 

Στους πρώτους τρεις ήταν ο Αντώνης οδηγός. Γρήγορος πολύ. Στα όρια το πήγαινε. Σαν μικρό παιδί έκανε που μπήκε σε διαστημόπλοιο να πάει στη Σελήνη. Γυάλιζαν τα μάτια του από χαρά. Τελείωσαν οι τρεις δικοί του γύροι και όπως ήταν φυσικό ένα του κοίταγμα αρκούσε να του παραχωρήσω και τους δικούς μου τρεις, και έτσι το δικό μου όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο. Ας έχει όμως. Πήρε τέτοια χαρά εκείνη τη μέρα που χάρηκα και ‘γω για τον φιλοξενούμενό  μου.

Το βράδυ βγήκαμε, φάγαμε πολύ, και γελάσαμε περισσότερο. Τελικά το φαγητό και το γέλιο σε φέρνουν πολύ κοντά με τους ανθρώπους.

Και έτσι κάπως γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα.

Και επειδή όλες οι σχέσεις δοκιμάζονται, έτσι δοκιμάστηκε και η δική μας. Τότε που ως υπεύθυνος ένθετου εφημερίδας, χωρίς να έχω την απόλυτη ευθύνη και χωρίς να φταίω -γιατί πολλές φορές, κυρία μου, κάτι πηγαίνει λάθος χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις, κάτι που μέχρι τώρα δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος- δημοσιεύθηκε σε μια συνέντευξη που του ‘χα κάνει, κάτι που επιθυμούσε στην πορεία να μην μπει. 

Και κάπως έτσι η σχέση μας διακόπηκε για χρόνια. Ντρεπόμουν να του πω τι ακριβώς είχε γίνει και έτσι προτίμησα να εξαφανιστώ.

Και μετά από χρόνια ήρθε το The Voice. Εγώ παρουσιαστής και ο Αντώνης κριτής. Ακόμα θυμάμαι το άγχος του πρώτου γυρίσματος. Όχι για το πρότζεκτ, πώς θα βγει και πώς θα αντεπεξέλθω. Αυτά είναι τα εύκολα της ζωής. Το μεγάλο μου άγχος ήταν πώς θα συναντήσω έναν άνθρωπο που είχα στεναχωρήσει, έστω άθελά μου, μετά από τόσα χρόνια.

Από τα γυρίσματα του The Voice – NDP

Στην αρχή ήταν αμήχανο. Αλλά γύρισμα με το γύρισμα και μέρα με τη μέρα, αντιλαμβάνεσαι ότι οι λόγοι που σε έχουν φέρει κοντά με έναν άνθρωπο ειναι εκεί για να ξαναφτιάξουν την όποια μορφή σχέσης.

Ο Αντώνης είναι ωραίος τύπος, κυρία μου. Δοτικός με τους ανθρώπους. Ηγέτης και φίλος συνάμα. 

Και ένα αιώνιο παιδί που αρνείται να μεγαλώσει. Και αυτή η παιδικότητα είναι προφανώς που τον κρατάει πάντα μοντέρνο και μες στην εποχή.

Δεν του τα ‘φερε εύκολα η ζωή. Γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς αγωνιστές, η μαμά του ήταν αυτή που ήταν κυρίως πάντα στο πλευρό του, και ο ίδιος προσπάθησε πάρα πολύ για να τα καταφέρει.

Και κάπως έτσι το άστρο του άρχισε να ανατέλλει. Η γλυκιά και μοναδική χροιά της φωνής του, που αγγίζει όποιον και αν την ακούσει, σε συνδυασμό με ένα μοναδικό επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, τον έκαναν αυτόν πού έχει γίνει.

Και επειδή είπαμε, όλοι οι άνθρωποι, όπως και οι σχέσεις δοκιμάζονται, έτσι ήρθε και η σειρά του Αντώνη να δοκιμαστεί. Η αγάπη για την πόλη και την ομάδα του και πιθανόν η θεμιτή ανθρώπινη ματαιοδοξία για μια άλλου είδους κοινωνική καταξίωση -που σε καμία περίπτωση δεν την είχε ανάγκη- τον έκαναν να πάρει την πιο λανθασμένη απόφαση της ζωής του. 

Μια απόφαση που πλήρωσε πολύ. Πάρα πολύ αφού από το πουθενά και χωρίς να φταίει βρέθηκε να χρωστάει μερικά εκατομμύρια.

Και εκεί, κυρία μου, είναι η μεγάλη μάχη που όλοι κάποια στιγμή πιθανόν να κληθούμε να δώσουμε. Η μάχη του τα παρατάω με τη απόφαση να προσπαθήσω να βγω και πάλι μπροστά στο φως. Η μάχη της επιβίωσης απέναντι στην κατάθλιψη και τη μαυρίλα της καταστροφής.

Και προφανώς ο Αντώνης πέρασε δύσκολα, πολύ δύσκολα. Όμως δεν το έβαλε κάτω και γι’ αυτό είναι πιο σπουδαίος και τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο σαν άνθρωπο παρά σαν πετυχημένο καλλιτέχνη.

Η στάση του αλλά και ο τρόπος που ξανάπιασε τη ζωή από τα κέρατα που λέμε, θα μπορούσε να γίνει το κύριο μάθημα NLP τώρα που είναι και της μοδός, κυρία μου η εμψυχωτική προσέγγιση στην ψυχολογία των ανθρώπων. 

Αυτόν τον Αντώνη είδα, λοιπόν, προχθές ανάμεσα σε 15000 κόσμο στο Tae Kwo Do Τον νικητή της ζωής. Αυτοί που ήθελε να αγαπάει και να τον αγαπάνε ήταν εκεί. Μαζί με τον κόσμο που τον αποθέωνε και τραγουδούσε μαζί του όλα τα τραγούδια του.

Είμαστε μικρή χώρα και το δικό μας star system, κυρία μου, τρομάρα του, είναι κάπως αστείο αν το συγκρίνεις με αυτό άλλων χωρών.

Αν λοιπόν υπάρχουν stars και στην Ελλάδα, σίγουρα ένας κορυφαίος -κι είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν- είναι αδιαμφισβήτητα ο φίλος μου, ο Αντώνης.

Πηγή: znews.gr


Πηγή: www.markos.tv
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα