Αναζήτηση:
In the Heart of the Sea (2015) – Το θαλάσσιο κύτος και η μάχη για την επιβίωση
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015
14:05

Pame Cinema -

Τον χειμώνα του 1820 συνέβη ένα εκπληκτικό γεγονός. Μια τεράστια φάλαινα επιτέθηκε σε ένα φαλαινοθηρικό σκάφος, το Essex. Αν ακούγεται οικεία η ιστορία είναι γιατί από αυτό το γεγονός εμπνεύστηκε ο Χέρμαν Μέλβιλ το περίφημο μυθιστόρημά του Μόμπι Ντικ. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο συγκλονιστική. Το πλήρωμα που επέζησε της βύθισης του σκάφους έπρεπε να επιβιώσει για 90 ημέρες στον αφιλόξενο ωκεανό, προσπαθώντας να φθάσει στην στεριά, έχοντας οι ναυαγοί να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τη φύση, αλλά και το ένστικτο επιβίωσης που θέτει σε δοκιμασία τις πιο βασικές αρχές του ανθρώπου.

Αυτήν την ιστορία περιγράφει στην νέα του ταινία In the Hears of the Sea ο Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind, Rush), σε σενάριο του Charles Leavitt που μεταφέρει το βιβλίο του Nathaniel Philbrick του 2000 με τον ίδιο τίτλο, στο οποίο περιγράφει το πραγματικό αυτό γεγονός.

Στον κεντρικό ρόλο είναι ο γνωστός μας Thor, Chris Hemsworth, ως ο υποπλοίαρχος του Essex, Owen Chase. Μαζί του ο Cillian Murphy, o Ben Whishaw ως Χέρμαν Μέλβιλ, o Benjamin Walker, o Tom Holland, o Frank Dillane (γιός του Stephen Dillane), η Michelle Fairley και ο Brendan Gleeson.

Το trailer μας δίνει μια αίσθηση περιπέτειας και δράματος, με παγωμένα χρώματα και ικανοποιητικά CGI με την επίθεση του κύτους, μένει να δούμε αν θα μπορέσει να αποδώσει ο σκηνοθέτης και το σενάριο την ανθρώπινη μάχη για επιβίωση χωρίς υπερβολικούς μελοδραματισμούς.

Το In the Heart of the Sea θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 11 Δεκεμβρίου 2015, οπότε μέχρι τότε θα έχουμε και άλλο trailer.

Το επίσημο poster:

in_the_heart_of_the_sea

In the Heart of the Sea (2015) – Το θαλάσσιο κύτος και η μάχη για την επιβίωση

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα