Αναζήτηση
Μανώλης Μαυροματάκης: «Συνήθειες τόσων χρόνων δύσκολα αλλάζουν» | iShow.gr
Ειδήσεις
Μανώλης Μαυροματάκης: «Συνήθειες τόσων χρόνων δύσκολα αλλάζουν»
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016
13:28

Ζούμε σε μια εποχή μετάβασης. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να την αλλάξουμε ή τη βιώνουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το τι συμβαίνει; Πώς το σχολιάζει αυτό ο Μανώλης Μαυροματάκης;

«Οχι, δεν μπορούμε να την καταλάβουμε. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Τι περιμένουμε; Είμαστε σαν τα πουλάκια που περιμένουν με ανοιχτό το στόμα το φαγητό από τη μαμά τους. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, το παρελθόν μας, μας καθηλώνει στη φωλίτσα μας όσο κι αν μας λένε «βγείτε έξω». Θέλει χρόνο και προετοιμασία το «έξω», αρχικά κατά μόνας. Χρειάζεται μια άλλη οπτική. Να δημιουργηθούν καινούργιες λέξεις, νοήματα και σημαίνοντα που να ταιριάζουν στο τώρα-βίωμα κι όχι σε μια κόπια του παρελθόντος».

AdTech Ad
Αντιστεκόμαστε σε όλο αυτό;

«Δεν υπάρχει κάποια συλλογική αντίσταση. Συνήθειες τόσων χρόνων δύσκολα αλλάζουν. Κι εκεί βασίζεται ο εχθρός: στον αιφνιδιασμό. Είναι μελετημένα όλα. Εμάς δεν ήταν η δουλειά μας να οργανώσουμε την άμυνά μας. Κι είχαμε πέσει μέσα στο ψέμα όλο αυτόν τον καιρό. Υπήρχαν σποραδικές φωνές που κάτι ψέλλιζαν. Αλλά όταν είσαι μέσα στο γλέντι δεν ακούς τις φωνές του (πιθανού επερχόμενου) κινδύνου. Γλεντάς», λέει στο Έθνος.

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Μανώλης Μαυροματάκης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551