Αναζήτηση:
Ο Tom Waits γίνεται φωτογραφικό λεύκωμα
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013
00:43

Ο Tom Waits και ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Anton Corbijn θα συνδυάσουν τη δουλειά τους, με αντικείμενο τον πρώτο σε ένα coffee table book.

Το λεύκωμα θα έχει τίτλο ‘Waits/Corbijn ’77-’11’ και θα είναι 200 σελίδες με φωτογραφίες του Waits, παρμένες από τον Anton Corbijn. Το τιράζ θα είναι μόλις 6.000 και θα είναι διαθέσιμο από τις 8 Μαΐου 2013 μέσω των εκδόσεων Schirmer-Mosel. Οι φωτογραφίες του Corbijn καλύπτουν την περίοδο 1977 έως και 2011 και θα συνοδεύονται από μικρής έκτασης διηγήματα του Waits, αλλά και εισαγωγές από τον σκηνοθέτη Jim Jarmusch και τον Robert Christgau, τον «πρύτανη» των μουσικοκριτικών όσον αφορά τη ροκ σκηνή στην Αμερική.

Το βιβλίο θα περιέχει και ένα κεφάλαιο με τίτλο ‘Curiosities’, με φωτογραφική δουλειά του ίδιου του Waits. Ο Anton Corbijn αν δεν τον ξέρετε, είναι υπεύθυνος για το video clip του ‘Enjoy The Silence’ των Depeche Mode, και το ‘Heart-Shaped Box’ των Nirvana αλλά και την κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας του Ian Curtis.

Και όπως έχει πει και ο ίδιος ο Waits για τον Corbijn «Δεν θα πήδαγα από βράχους, φορώντας μόνο την κάπα του Δράκουλα, για πολλούς». Ο Corbijn προσθέτει: «Δεν ειναι σύνηθες, να φωτογραφίζει κανείς κάποιον για 30 συναπτά έτη. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη δουλειά μας, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να συνεργαστούμε κάνουμε σαν παιδιά. Είναι απελευθερωτικό και ένα απαραίτητο νόμιμο ναρκωτικό».

 

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα