Αναζήτηση
Το έργο ''Η Δράκαινα'' επανέρχεται στην ΕΡΤ2 - Πότε προβλήθηκε για τελευταία φορά; | iShow.gr
Ειδήσεις
Το έργο ''Η Δράκαινα'' επανέρχεται στην ΕΡΤ2 - Πότε προβλήθηκε για τελευταία φορά;
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015
13:59
Αυτή τη Δευτέρα, στις 23.00,η ΕΡΤ2 παρουσιάζει το θεατρικό έργο ''Η Δράκαινα'', μια ταινία του Δημήτρη Μπόγρη.

Πιο συγκεκριμένα,πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής της ΕΡΤ, «Το Θέατρο της Δευτέρας», στις 18 Νοεμβρίου 1985.

Υπόθεση:

Η Φωτεινή Δράκαινα έχει χάσει πρόσφατα τον σύζυγό της και πατέρα των δύο αγοριών της. Ο Γιάννης έχει έρθει στο πατρικό του για να κανονίσουν το μοίρασμα της κληρονομιάς που αποτελείται από κτήματα και χωράφια. Η Φωτεινή, που αγωνίστηκε για τη διατήρηση της κληρονομιάς και στερήθηκε τα πάντα ,είναι σκληρή έναντι στα παιδιά της που τα θεωρεί καταραμένη σπορά ενός άντρα που ποτέ δεν αγάπησε.

Στο πρόσωπό τους βλέπει τη ματαίωση μιας ολόκληρης ζωής. Ο Γιάννης είναι παντρεμένος με την Ανθούλα και ο Κώστας χαρτοπαίζει. Εξαιτίας αυτής της κακής συνήθειας χρωστάει χρήματα στον Σπύρο Καρίνη, με τον οποίο η Φωτεινή είχε αγαπηθεί πριν παντρευτεί. Παράλληλα, η Ανθούλα εκμυστηρεύεται στον Κώστα ότι τον αγαπά και ταυτόχρονα ότι ο Γιάννης την κακομεταχειρίζεται. Εκείνος της λέει να κάνει υπομονή μέχρι το δικαστήριο, όπου θα κριθεί η μοιρασιά της περιουσίας του πατέρα του.

Δύο μέρες πριν από τη δίκη, ο Μπάρμπα-Στράπας αποκαλύπτει στον Γιάννη και τον Κώστα ότι η Φωτεινή έχει γράψει τα κτήματα της περιουσίας στον Καρίνη. Τα δύο αδέλφια προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους που ώθησαν τη μητέρα τους στην απόφαση αυτή. Η Φωτεινή βάζει μέσα στο σπίτι της τον Καρίνη, ώστε να γεμίσει το κενό που άφησε ο σύζυγός της με τον θάνατό του.

Εκείνος δειλιάζει, αλλά η Φωτεινή προσπαθεί να τον κρατήσει κοντά της με κάθε τρόπο. Λίγο αργότερα, στο πατρικό σπίτι μπαίνει ο Κώστας και διώχνει τον Καρίνη. Η Φωτεινή αντιδρά, εμποδίζοντάς τον να φύγει. Ο Κώστας τον απειλεί μ’ ένα όπλο, αλλά ο Καρίνης τού εξηγεί ότι αγαπά τη μητέρα του. Η μέρα του δικαστηρίου φτάνει και η απόφαση του δικαστηρίου είναι κατά της Φωτεινής, που χάνει όλη την περιουσία της.

Ο Καρίνης την παρηγορεί, θυμίζοντάς της το ταξίδι που ετοιμάζονται να κάνουν για ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή τους. Λίγο πριν αναχωρήσουν, η Φωτεινή αποκαλύπτει στον Κώστα ότι ο πατέρας της την ανάγκασε να παντρευτεί έναν άντρα που δεν ήθελε. Έπειτα, η Φωτεινή συναντά την Ανθούλα, η οποία μιλάει για τα σχέδια που κάνουν με τον Γιάννη για μια καινούρια ζωή με τα χρήματα της κληρονομιάς.

Η Φωτεινή ζηλεύει και ταυτόχρονα μισεί την Ανθούλα, κατηγορώντας την ότι πήρε μακριά της τον Γιάννη. Επιπρόσθετα, αντιδρά έντονα και προσπαθεί να τη σκοτώσει. Δεν θα το κάνει, όμως, όταν η Ανθούλα της αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος. Έτσι, η Φωτεινή δεν θα ακολουθήσει ποτέ τον Καρίνη.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Κωνσταντή Μασαλάς.
Συγγραφέας: Δημήτρης Μπόγρης.
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Τσαγκάρης.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Κοραλία Καράντη, Στράτος Παχής, Θεανώ Ιωαννίδου, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Ευτυχία Μοσχάκη, Γιάννης Καλαντζόπουλος.

Διάρκεια: 157΄

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Γιώργος Κιμούλης
Κοραλία Καράντη
Στράτος Παχής
Θεανώ Ιωαννίδου
Δημήτρης Ιωακειμίδης
Ευτυχία Μοσχάκη
Γιάννης Καλαντζόπουλος
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551