Αναζήτηση:
RED 2 – Κριτική
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013
23:22

Pame Cinema -

red_2_1

Οι Πολύ Επικίνδυνοι Συνταξιούχοι, κοινώς RED, επιστρέφουν στη δράση αυτή τη φορά για να ανακαλύψουν ένα φορητό όπλο μαζικής καταστροφής που έχει δημιουργήσει ο παράφρων επιστήμονας Μπέιλυ (Anthony Hopkins) και απειλεί τον κόσμο με καταστροφή.

Μετά την πρώτη τους περιπέτεια οι RED πήραν ο καθένας τον δρόμο του. Ο Φρανκ Μόουζες (Bruce Willis) έγινε νοικοκύρης και περνά τις ημέρες του φροντίζοντας τα του οίκου του παρέα με την αγαπημένη του Σάρα (Mary-Louise Parker). Μια ημέρα όμως, καθώς ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ εμφανίζεται ο ψυχωτικός Μάρβιν (John Malkovich) για να τους προειδοποιήσει για κάποια νέα συνομωσία και η πρώτη που σπεύδει να συμφωνήσει για δράση είναι η Σάρα, που βαριέται αφόρητα την πληκτική οικογενειακή γαλήνη.

Οι τρεις φίλοι θα μπλέξουν τελικά σε μια νέα περιπέτεια που θα τους πάει στο Παρίσι, στο Λονδίνο και τελικά την Μόσχα για να βρουν τον επιστήμονα σε μια φυλακή που είναι κλεισμένος τα τελευταία 30 χρόνια, παρέα πλέον και με νέα μέλη στην ομάδα τους, την εκρηκτική Κάτια (Catherine Zeta-Jones), παλιά φιλενάδα του Φρανκ που γίνεται  αφορμή για σκηνές ζηλοτυπίας από πλευράς Σάρα, την θανάσιμη φίλη τους από την πρώτη περιπέτειά τους Βικτώρια (Helen Mirren) και τέλος τον πρώην εχθρό τους Χαν (Byung-hun Lee). Φυσικά μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι μυστικές υπηρεσίες όλων των κρατών, όχι απαραίτητα στο πλευρό των RED, που θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτές το περιβόητο όπλο.

Ένα στοιχειώδες σενάριο που εξυπηρετεί στο να δίνει την ευκαιρία στους χαρακτήρες της ταινίας να κάνουν τα δικά τους, χωρίς απαραίτητα να έχουν πάντα συνοχή όλες οι σκηνές ή να είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης, αυτό όμως είναι μια εγγενής αδυναμία των περισσότερων sequels και θα ήταν έκπληξη να μην το βλέπαμε και εδώ.

Οι πρωταγωνιστές ωστόσο έχουν κέφι, ο John Malcovich ερμηνεύει πάλι θαυμάσια τον Μάρβιν, ο Bruce Willis είναι στο στοιχείο του και καλύτερος από τον John McClane του Die Hard 4 (δεν θα μπορούσε ωστόσο να είναι χειρότερος), η Mary-Louise Parker είναι η πιο μπριόζα από όλους και καλά έκαναν και την αναβάθμισαν, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλοί όπως πάντα με τον Antony Hopkins να δανείζεται αρκετά στοιχεία από τον Hannibal Lecter εκτός όμως από την φάβα με το κιάντι.

Χορταστική περιπέτεια που τα έχει όλα, κυνηγητά με αυτοκίνητα, μάχες με όπλα όπου οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι αλλά δεν σκοτώνουν κανέναν, πολεμικές τέχνες και κοσμοπολίτικο περιβάλλον, χαβαλεδιάρικη διάθεση και κάμποσο χιούμορ που την κάνει καλή επιλογή για ένα βράδυ σε θερινό με ποπ κορν και χαμόγελο.

Βαθμολογία: 5,5 στα 10

RED 2 – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα