Αναζήτηση:
August: Osage County (2013) – Η Μέριλ Στριπ σε νέα τροχιά Όσκαρ;
Σάββατο, 11 Μαΐου 2013
12:21

Pame Cinema -

Ποτέ δεν είναι νωρίς να μιλάμε για Όσκαρ. Ακόμα και όταν δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την προηγούμενη απονομή. Και βέβαια δεν γίνεται αλλιώς όταν με το August: Osage County έχουμε όλες τις προϋποθέσεις της Ακαδημίας μαζεμένες σε μια ταινία: Ένα εκπληκτικό καστ με την Meryl Streep να πρωταγωνιστεί.

Ένα σενάριο που βασίζεται σε μια βραβευμένη θεατρική επιτυχία με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις. Έναν ικανότατο παραγωγό που ακούει στο όνομα George Clooney, έναν σκηνοθέτη τον John Wells (E.R., The Company Men) που έχει δείξει πως έχει δυνατότητες και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό το ότι η ταινία έχει την υπογραφή του Harvey Weinstein.

Η ιστορία παρακολουθεί την οικογένεια Weston που συγκεντρώνεται στο πατρικό σπίτι στις μεσοδυτικές πολιτείες μετά τον θάνατο του πατριάρχη Beverly, για να βγουν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα και οι προβληματικές τους σχέσεις κάτω από την καταπιεστική παρουσία της δυσλειτουργικής μητέρας τους.

Στο ρόλο του πατριάρχη Beverly Weston ο Sam Shepard, στης μητέρας Violet η Meryl Streep, η Julia Roberts θα έχει το ρόλο της μεγαλύτερης κόρης Barbara, η Julianne Nicholson της μεσαίας κόρης Ivy,  ενώ η Juliette Lewis θα είναι η νεώτερη κόρη Karen και μαζί τους οι Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch, Dermot Mulroney και Chris Cooper.

Από όσο φαίνεται πάντως και από το trailer εκτός από την Streep οι πιθανότητες να κερδίσει υποψηφιότητα και η Julia Roberts για το δεύτερο γυναικείο ρόλο είναι μεγάλες.

Το έργο έχει μεταφέρει σε σενάριο ο ίδιος ο συγγραφέας Tracy Letts, ο οποίος είχε πάρει το 2008 το βραβείο Πούλιτζερ για δράμα, ενώ το έργο του έχει παιχτεί στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο όπου το ρόλο της Violet σε όλες τις αρχικές παραστάσεις είχε η θεατρική ηθοποιός Deanna Dunagan.

Βέβαια η μεταφορά ενός θεατρικού στον κινηματογράφο είναι πάντα μια επικίνδυνη προσπάθεια όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές – το Carnage για παράδειγμα που είδαμε το 2011 – όμως από όσο μπορούμε να δούμε από το μικρό δείγμα του trailer φαίνεται πως ο John Wells ξεπερνάει τα προβλήματα στατικότητας που συνήθως παρουσιάζουν αυτές οι μεταφορές.

To August: Osage County θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2013, στη μέση φυσικά της Οσκαρικής περιόδου.

Μαζί και το επίσημο poster:

AUGUST-OSAGE-COUNTY-POSTER

 

 

 

August: Osage County (2013) – Η Μέριλ Στριπ σε νέα τροχιά Όσκαρ?

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα