Αναζήτηση
Ευτυχισμένες μέρες στους Τεφρούς Κήπους | iShow.gr
Ειδήσεις
Ευτυχισμένες μέρες στους Τεφρούς Κήπους
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013
14:55


Μια παράσταση εμπνευσμένη της Κάτιας Γκουλιώνηαπό τις «Ευτυχισμένες μέρες» του Samuel Becket, το ντοκιμαντέρ «Grey Gardens» των αδερφών Maysles και τα προσωπικά βιώματα των ηθοποιών.

Εννέα γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και καταβολών κάθε πρωί ξυπνούν και κάθε βράδυ πεθαίνουν. Ξανά και ξανά, με αμηχανία και αξιοπρέπεια. Κάθε ημέρα τους είναι σαν μια ολόκληρη ζωή που πρέπει να γεμίσει από δραστηριότητες που θα δικαιολογήσουν το πιο μεγάλο ερωτηματικό: Γιατί βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο και ποιος είναι ο σκοπός τους; Δίπλα τους, ένας μοναδικός άντρας, προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις στο ανεξήγητο. Παρατηρητής, επιστάτης και υπηρέτης, τις παρακολουθεί να απολαμβάνουν ευτυχισμένες το παράλογο της ύπαρξης.

Ζούμε σε μια εποχή όπου το παράλογο κυριαρχεί. Μοιάζει σαν να ζούμε σε ένα ίδρυμα το οποίο μας αναγκάζει να μάθουμε την νέα ορολογία του με την οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν είχαμε καμία σχέση. Οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται Κοινωνικές, πολιτικές και τελικά υπαρξιακές. Από αυτό το περιβάλλον θα θέλαμε να ξεφύγουμε αλλά τελικά σχεδόν οικειοθελώς παραμένουμε. Βρισκόμαστε σε πλήρη ακινησία και δεχόμαστε παθητικά όσα μας συμβαίνουν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην μη δράση; Αυτό προσπαθούμε να διερευνήσουμε μέσα στην παράσταση αυτή και γι αυτό θεωρούμε σημαντικό να γίνει πραγματικότητα με την δική σας συμμετοχή.

Ειδικά για την παράσταση, ο Νίκος Πάστρας και ο Άγγελος Φραντζής δημιούργησαν τρεις μικρού μήκους ταινίες που μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της παράστασης. Η ιστοσελίδα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού αποτελεί ένα παράλληλο έργο με διαδραστικό και αυτόνομο περιεχόμενο, που δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Μαρλαγκούτσο, και μπορείτε να την επισκεφθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.greydays.gr

Κείμενο: Κάτια Γκουλιώνη, Νίκος Πάστρας, Άγγελος Φραντζής

Σκηνοθεσία: Κάτια Γκουλιώνη

Σκηνογραφία: Θοδωρής Προδρομίδης

Κοστούμια: Κάτια Γκουλιώνη

Σχεδιασμός φωτισμού: Σοφία Αδαμοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή

Promo videos: Νίκος Πάστρας, Άγγελος Φραντζής

Κατασκευή site: Δημήτρης Μαρλαγκούτσος

Ερμηνεύουν: Michele Valley, Λαρίσα Βέργου, Μαρία Εγγλεζάκη, Φωτεινή Καπελλάκη, Ρίτα Λυτού, Κατερίνα Μιχελή, Θανάσης Πετρόπουλος, Θάλεια Πρωτονοταρίου, Αρετή Σεϊνταρίδου, Αλεξάνδρα Χασάνι

Θέατρο 104,Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ / Mειωμένο – φοιτητικό : 10 ευρώ

Πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου


Πηγή: athensbars.gr
Σχετικά πρόσωπα
Μισέλ Βάλεϋ
Κάτια Γκουλιώνη
Αγγελος Φραντζής
Λαρίσα Βέργου
Μαρία Εγγλεζάκη
Ρίτα Λυτού
Θάλεια Πρωτονοταρίου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551