Αναζήτηση:
Από τις τηλεοπτικές σειρές στην Cinderella της μεγάλης οθόνης
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013
19:41

Pame Cinema -

Η Σταχροπούτα και ο Πρίγκιπας, Lily James και Richard Madden

Φαίνεται ότι οι μεγάλες επιτυχίες που έκαναν κάποιες πρόσφατες τηλεοπτικές σειρές προέτρεψαν τους παραγωγούς της ταινίας Cinderella να στραφούν εκεί για την επιλογή πρωταγωνιστών, άλλωστε η μικρή οθόνη συχνά αποτελεί το πρώτο βήμα για πολλούς ηθοποιούς  για να μεταπηδήσουν στην μεγάλη κατηγορία.

Την αρχή την έκανε η Lily James γνωστή σαν η άτακτη ξαδέλφη Lady Rose MacClare στο Downton Abbey που πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Cinderella (Σταχτοπούτα). Ακολούθησε η Sophie McShera που την γνωρίσαμε σαν την βοηθό στην κουζίνα Daisy, επίσης από την τηλεοπτική σειρά Downton Abbey και που θα υποδυθεί την Drizella, την μία κακιά ετεροθαλή αδελφή της Σταχτοπούτας, ενώ την άλλη κακιά αδελφή Anastasia θα κάνει η Holliday Grainger που την είδαμε στην τηλεοπτική σειρά οι Βοργίες στον ρόλο της διαβόητης Λουκρητίας.

Στον ρόλο του γοητευτικού πρίγκιπα θα είναι ο Richard Madden που έγινε γνωστός σαν Robb Stark από την τηλεοπτική επιτυχία Game of Thrones.

Οι δύο κακές αδελφές Drizella και Anastasia, Sophie McShera και Holliday Grainger

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Kenneth Branagh (Thor, Sleuth), ενώ πρωταγωνιστούν και η Helena Bonham Carter σαν καλή νεράιδα, ο ρόλος της οποίας είναι αρκετά μεγάλος καθώς ξεκινάει σαν ζητιάνα που βρίσκεται πάντα δίπλα στη Cinderella και την προσέχει, μέχρις ότου έρθει ή ώρα να αποκαλύψει τον μαγικό της εαυτό και – κυρίως – η οσκαρική Cate Blanchett στον ρόλο της κακιάς και εκδικητικής μητριάς Lady Tremaine.

Το σενάριο είναι των Aline Brosh McKenna γνωστής από τις επιτυχίες The Devil Wears Prada και Morning Glory και του Chris Weitz (About a Boy).

Αρχικά είχε προσληφθεί ο Mark Romanek στην θέση του σκηνοθέτη ο οποίος όμως απεχώρησε λόγω “καλλιτεχνικών” διαφορών. Ο ρόλος της Cinderella είχε προσφερθεί πρώτα στην Emma Watson η οποία όμως τον απέρριψε. Στη συνέχεια υποψήφιες ήταν οι Amanda Seyfried, Imogen Poots, Bella Heathcote, Margot Robbie, Saoirse Ronan, Alicia Vikander και Gabriella Wilde, αλλά ο ρόλος τελικά πήγε στην Lily James.

Η Cinderella μετατοπίστηκε λίγο χρονικά και τώρα θα βγει στους κινηματογράφους στις ΗΠΑ στις 13 Μαρτίου 2015.

  

Από τις τηλεοπτικές σειρές στην Cinderella της μεγάλης οθόνης

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα