Αναζήτηση:
Με το Zulu του Jerome Salle θα κλείσει το Φεστιβάλ των Καννών
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013
19:21

Pame Cinema -

zulu_cannes

Ο Orlando Bloom και ο Forest Whitaker είναι οι πρωταγωνιστές του Zulu της ταινίας που θα κλείσει το 66ο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό δράμα, με νουάρ αποχρώσεις, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Νότια Αφρική όπου διαδραματίζεται η υπόθεση:

Σαν παιδί ο Ali Neuman (Φόρεστ Γουίτακερ) γλυτώνει τελευταία στιγμή τη ζωή του από τις δολοφονίες της Inkkata, ενός στρατιωτικού πολιτικού κόμματος που βρισκόταν σε πόλεμο με την παράταξη του Νέλσον Μαντέλα. Μόνον ο ίδιος και η μητέρα του διέφυγαν την σφαγή εκείνων των χρόνων. Αλλά όπως συμβαίνει με πολλούς που έχουν επιβιώσει οι πληγές παραμένουν. Σήμερα ο Ali είναι αρχηγός στο τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας στο Κέιπ Τάουν. Ένας από το προσωπικό του είναι ο Brian Epkeen (Ορλάντο Μπλουμ), ένας λευκός αστυνομικός του οποίου η οικογένεια είχε εμπλακεί αρχικά με το άπαρτχάιντ αλλά που συνεργάζεται καλά με τον Newman. Μαζί αντιμετωπίζουν το έγκλημα που αναπόφευκτα εμφανίζεται όπου υπάρχει ανεργία, με τις συμμορίες να λιπαίνονται την περιοχή. Η δουλειά τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν ανακαλύπτονται τα πτώματα δύο γυναικών. Στο χαοτική σταυροδρόμι όπου η βιαιότητα και ο εκσυγχρονισμό συγκρούονται, ο απόηχος του απαρτχάιντ αντηχεί ακόμα  στις σκιές μιας κοινωνίας που αγωνίζεται στο δρόμο της συμφιλίωσης.

Η σκηνοθεσία είναι του Jerome Salle (The Burma Conspiracy) και το σενάριο του Julien Rappeneau που μεταφέρει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Caryl Ferey.

Ο Forest Whitaker έχει στο ενεργητικό του ένα Όσκαρ ερμηνείας από το 2007 για το The Last King of Scotland (Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας) ενώ και από τις Κάννες έχει φύγει με το βραβείο ερμηνείας το 1988 για την εξαιρετική ερμηνεία του στο Bird του Clint Eastwood. O Orlando Bloom είναι πρώτη φορά που θα πάει στην Γαλλική Ριβιέρα και ελπίζουμε να τον δούμε σε μια καλή ερμηνεία.

Το 66o Φεστιβάλ των Καννών  έχει φέτος για Πρόεδρο τον Steven Spielberg και θα ανοίξει στις 15 Μαΐου το The Great Gatsby του Baz Luhrmann. Επίσημη οικοδέσποινα στις τελετές ανοίγματος και κλεισίματος θα είναι η ‘Αμελί’ Audrey Tautou.

Με το Zulu του Jerome Salle θα κλείσει το Φεστιβάλ των Καννών

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα