Αναζήτηση:
A Most Violent Year (2015) – Το Πετρέλαιο Συνοδεύεται Πάντα με Αίμα
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015
12:34

Pame Cinema -

Αρχές της δεκαετίας του ’80, η εποχή των πρώτων γιάπηδων και η χειρότερη χρονιά στη ιστορία του εγκλήματος της Νέας Υόρκης. Ο Ισπανικής καταγωγής μετανάστης Abel Morales και η γυναίκα του Anna, που είναι κόρη ενός γκάνγκστερ, προσπαθούν να επεκτείνουν την νόμιμη επιχείρησή τους διανομής καυσίμων αγοράζοντας μια προβλήτα στο λιμάνι στο Brooklyn. Οι Εβραίοι ιδιοκτήτες όμως ζητούν μια τεράστια προκαταβολή που πρέπει να πληρωθεί σε 30 ημέρες. Και ο Abel πρέπει να βρει τα χρήματα αλλιώς όλα όσα προσπάθησε να χτίσει θα καταρρεύσουν.

Η τρίτη ταινία του J.C. Chandor μετά τα υπέροχα Margin Call και All Is Lost, καταπιάνεται με άλλο ένα θέμα δίνει τη δυνατότητα στο σκηνοθέτη να εντρυφήσει σε δυνατούς χαρακτήρες που μάχονται σε αντίξοες συνθήκες ή να καταδείξει την άλλη πλευρά της κοινωνίας, μια άσχημη, σκληρή και επικίνδυνη πλευρά που απειλεί να εξαφανίσει οποιαδήποτε προσπάθεια.

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι αποτελούν δύο σπουδαίοι ηθοποιοί. Ο Oscar Isaac από την Γουατεμάλα, που μετά την μεγάλη επιτυχία του Inside Llewyn Davis των αδελφών Κοέν έχει ανεβεί στη λίστα των πιο περιζήτητων ηθοποιών, ερμηνεύει τον Abel και η Jessica Chastain (Take Shelter, The Tree of Life, Zero Dark Thirty) έχει το ρόλο της συζύγου του Anna. Μαζί τους και o David Oyelowo (The Last King of Scotland, Interstellar, Selma) με τoν παλαίμαχο και πάντα εξαιρετικό Albert Brooks (Taxi Driver, Broadcast News, Out of Sight).

Το A Most Violent Year παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ AFI (American Film Institute) το 2014 όπου είχε θερμότατη υποδοχή και πήρε εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει πάρει πολλές διακρίσεις και υποψηφιότητες σε άλλα φεστιβάλ.

Πρώτος υποψήφιος για τον ρόλο του Abel ήταν ο Javier Bardem, αλλά όταν αρνήθηκε η Jesscia Chastain έγραψε ένα τρισέλιδο γράμμα στον Chandor υποστηρίζοντας τον Oscar Isaac με τον οποίο ήταν συμφοιτητές στο Juilliard. Ο Chandor της απάντησε άμεσα πως ήδη είχε σκεφτεί και ο ίδιος τον Isaac και τελικά του προσφέρθηκε ο ρόλος.

Το A Most Violent Year έχει προγραμματιστεί να βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 26 Φεβρουαρίου 2015.

Το επίσημο poster:

 

  

A Most Violent Year (2015) – Το Πετρέλαιο Συνοδεύεται Πάντα με Αίμα

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα