Αναζήτηση:
Ένας Χρόνος Είναι Αρκετός (I Give It a Year) – Κριτική
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013
21:54

Pame Cinema -

i_give_it_a_year_1

Μια ρομαντική κομεντί που ξεχωρίζει από τις άλλες στο ότι προσπαθεί να δει τα πράγματα από μια άλλη πλευρά, άλλοτε με πολύ αστείες σκηνές και άλλοτε με αμήχανες.

Το ζευγάρι της ιστορίας, η Νατ και ο Τζος γνωρίζονται, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν μέσα σε έξι μήνες. Ανεβαίνουν πανευτυχείς τα σκαλιά της εκκλησίας, υφίστανται έναν ξεκαρδιστικά προσβλητικό λόγο από τον κουμπάρο και οι φίλοι και γνωστοί που τους βλέπουν μαζί τους δίνουν με το ζόρι ένα χρόνο πριν χωρίσουν.

Η κοινή τους ζωή ξεκινάει μόνο για να βγάλει σύντομα τις διαφορές τους στην επιφάνεια. Γιατί η Νατ (Rose Byrne) και ο Τζος (Rafe Spall) αγαπιούνται, αλλά είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Και σαν να μην φτάνουν οι διαφορές τους, στη ζωή του καθενός σύντομα εμφανίζεται από ένα νέο πρόσωπο, η Κλόε (Anna Faris) μια παλιά αγάπη του Τζος και ο Γκάι (Simon Baker) ένας πλούσιος και σοβαρός Αμερικανός επιχειρηματίας για την Νατ. Όμως και οι δύο είναι αποφασισμένοι να κάνουν τον γάμο τους να πετύχει. Και έτσι φτάνουν στην πρώτη τους επέτειο.

Ο Dan Mazer που γράφει και σκηνοθετεί είναι γνωστός για την κωμική του γραφή. Είχε γράψει το σενάριο του Borat και αυτό το ιδιαίτερο χιούμορ δεν λείπει ούτε εδώ, προερχόμενο κυρίως από τον Stephen Merchant που έχει τον ρόλο του κουμπάρου, ο οποίος με τη σειρά του είναι στενός συνεργάτης  του Ricky Gervais και ο οποίος Merchant εμφανώς έχει βάλει τη δική του πινελιά. Εδώ όμως αν και το χιούμορ του Mazer συχνά είναι επιτυχημένο, ακόμα συχνότερα δεν βρίσκει τον στόχο του, κυρίως γιατί αν και είχε – προφανώς – φανταστεί μια πολύ πιο κυνική και σαρκαστική ταινία, δεν καταφέρνει να την μετουσιώσει στην οθόνη. Και αυτό γιατί η ανάπτυξή της δεν τόσο ανατρεπτική όσο όφειλε να είναι για να το επιτύχει.

Η επιλογή των βασικών ηθοποιών ωστόσο είναι πολύ καλή αν και οι συμμετοχές της Minnie Driver, της Olivia Colman και του Jason Flemyng σε υποστηρικτικούς ρόλους περνάνε ανεκμετάλλευτες.

Βαθμολογία: 5.5 στα 10

 

Ένας Χρόνος Είναι Αρκετός (I Give It a Year) – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα