Αναζήτηση:
Κάν' το όπως ο Άκης: croque madame, porridge και κρακεράκια βρώμης!
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015
13:06
Συνταγές για το ξεκίνημα της ημέρας μας περιλαμβάνει το σημερινό επεισόδιο. Croque madame με τηγανητό αυγό, porridge με βύσσινο και γιαούρτι και κρακεράκια βρώμης. Νόστιμα πιάτα για το πρωινό μας - και όχι μόνο. 

Δείτε το βίντεο με τις συνταγές του σημερινού επεισοδίου

http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605&subid=2&pubid=34700916
και ένα δίλεπτο της σημερινής εκπομπής

http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605&subid=2&pubid=34703444

Δείτε τις χθεσινές συνταγές για τούρτα σοκολάτας και κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στο φούρνο!
http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605&subid=2&pubid=34697441

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Στο μίξερ βάζουμε ζάχαρη μαζί με βούτυρο και χτυπάμε. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενώνουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι στο μείγμα, προσθέτουμε το κακάο, που προηγουμένως έχουμε αραιώσει σε ζεστό νερό, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε εναλλάξ το ξινόγαλο και το αλεύρι και χτυπάμε. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 2 φόρμες και ψήνουμε για 35-40', στους 180 βαθμούς.
Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε κακάο, άχνη, βούτυρο, τις βανίλιες και χτυπάμε. Σταδιακά ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι

70 γρ. κακάο

250 γρ. ζεστό νερό
440 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 ½ κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
Για το γλάσο
125 γρ. κακάο
450 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
250 ml κρέμα γάλακτος
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο
Στο multi ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι, σκόρδο, ξύσμα λάιμ, λάδι και χτυπάμε. Αφαιρούμε τη ράχη του κοτόπουλου, χαράζουμε το στήθος και το μπούτι και ρίχνουμε από πάνω το αρωματικό λάδι. Ψήνουμε σε ένα ταψί με σχάρα στους 230 βαθμούς, για 30'.
Για τις γλυκοπατάτες
Ρίχνουμε στις γλυκοπατάτες λάδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και τις ψήνουμε για 20'.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας
Βάζουμε τα μυρώνια στο multi μαζί με λάδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε μαγιονέζα και ξαναχτυπάμε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ βάζουμε μέλι, μουστάρδα, γιαούρτι, χυμό από ένα λάιμ, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
ΥΛΙΚΑ
Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
Αλάτι
1 σκ. σκόρδο
Πιπέρι
1 κοτόπουλο (1700 γρ.)
800 γρ. γλυκοπατάτες
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Σάλτσα μαγιονέζας
½ μάτσο μυρώνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ. μαγιονέζα
Σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Πιπέρι

Πηγή: www.tvnea.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα