Αναζήτηση:
Paranorman: Μια Μεταφυσική Ιστορία (ParaNorman) – Κριτική
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
18:42

Pame Cinema -

O Nόρμαν είναι ένα αγόρι που βλέπει νεκρούς και συνομιλεί μαζί τους, γιαυτό δεν είναι περίεργο που θεωρείται παράξενος από τον περίγυρό του, την οικογένειά του και τους συμμαθητές του στο σχολείο. Όμως ο Νόρμαν επιμένει να μιλάει με τα πνεύματα και κυρίως με την αγαπημένη του γιαγιά που έχει πεθάνει μεν από χρόνια αλλά εξακολουθεί και κατοικεί στον καναπέ του σπιτιού τους πλέκοντας και βλέποντας τηλεόραση παρέα με τον εγγονό της.

Όταν όμως μια παλιά κατάρα βγάζει τους νεκρούς από τον τάφο τους και ολόκληρη η πόλη κινδυνεύει από το πνεύμα μιας κακιάς μάγισσας που είχε πεθάνει πριν από 300 χρόνια , ο Νόρμαν θα κάνει τα πάντα για να σώσει την πόλη και τους κατοίκους της.

Χαριτωμένο stop-motion animation, αρκετά τρομακτικό και μαύρο για πολύ μικρά παιδιά, απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, εκτός αν τα σημερινά πεντάχρονα έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ με τις ταινίες τρόμου και τα ζόμπι που δεν τα ενοχλεί τίποτα.

Διασκεδαστικό στο σύνολό του και με θετικά μηνύματα το Paranorman, έχει πολύ καλά γραφικά και πολύ καλές ερμηνείες από τους Kodi Smit-McPhee, Anna Kendrick, Casey Affleck και John Goodman που δανείζουν τις φωνές τους στους βασικούς χαρακτήρες. Το σενάριο του Chris Butler είναι μεν απλό, αλλά καλογραμμένο και με καλούς διαλόγους, ενώ στα υπέρ της ταινίας είναι και τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια με λεπτομέρειες που αξίζουν να προσεχτούν ιδιαίτερα.

Σημ.: Η ταινία θα παιχτεί και υποτιτλισμένη και μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά. Η παραπάνω κριτική αφορά την υποτιτλισμένη έκδοση.

Βαθμολογία: 7 στα 10

Paranorman: Μια Μεταφυσική Ιστορία (ParaNorman) – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα