Αναζήτηση:
Ender’s Game (2013) – Νέο trailer με περισσότερες μάχες αλλά και διαμάχες με τον συγγραφέα
Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013
11:24

Pame Cinema -

Ενώ το πρώτο trailer του Ender’s Game ήταν επικεντρωμένο στην ακαδημία των νεαρών πιλότων και την εκπαίδευση του Ender, το δεύτερο έρχεται με περισσότερη δράση και διαστημικές μάχες. Η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Gavin Hood (X-Men Origins: Wolverine) βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Orson Scott Card του 1985 και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Στο κοντινό μέλλον, μια εχθρική εξωγήινη φυλή, με το όνομα Formics επιτέθηκε στη Γη. Εάν δεν ήταν οι ηρωικές προσπάθειες του Διοικητή του Διεθνούς Στόλου Mazer Rackham τα πάντα θα είχα χαθεί. Προετοιμαζόμενοι για την επόμενη επίθεση, ο ικανός συνταγματάρχης Hyrum Graff και ο Διεθνής Στρατός εκπαιδεύουν μόνο τα καλύτερα νεαρά μυαλά για να βρουν τον μελλοντικό Mazer.

Ο Edgar Wiggin, ένα ντροπαλό αλλά ιδιοφυές ως προς τη στρατηγική αγόρι, εντάσσεται στην ελίτ. Φτάνοντας στη Σχολή Πολέμου, ο Edgar πολύ γρήγορα και εύκολα ανταπεξέρχεται σε διαρκώς δυσκολότερες ασκήσεις και προσομοιώσεις, κερδίζοντας τον σεβασμό των συμμαθητών του. Σύντομα αξιολογείται από τον Graff ως η επόμενη μεγάλη ελπίδα με αποτέλεσμα να γίνει ο Διοικητής της Σχολής. Εκεί εκπαιδεύεται από τον ίδιο τον Mazer Rackham να οδηγήσει τους στρατιώτες του σε μια επική μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της Γης και θα σώσει το ανθρώπινο είδος.

Στο ρόλο του Edgar, του παιδιού- θαύματος, είναι ο Asa Butterfield που είχαμε δει στο Hugo, στον ρόλο του συνταγματάρχη Graff ο Harrison Ford και στου Mazer Rackham o Ben Kingsley. Μαζί τους η Hailee Steinfeld (True Grit) και η Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) ως συνάδελφοι του Ender στη Σχολή, καθώς και η Viola Davis με τον Nonso Anozie σε ρόλους αξιωματικών της σχολής.

Η ταινία πήρε πρόσφατα πολύ αρνητική δημοσιότητα λόγω των από μακρού θέσεων του συγγραφέα Card κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, με αποτέλεσμα οργανώσεις να καλούν τον κόσμο σε μποϊκοτάρισμα της ταινίας. Σε απάντηση ο Card έκανε νέα δήλωση: “Το Ender’s Game τοποθετείται περισσότερο από έναν αιώνα στο μέλλον και δεν έχει τίποτα να κάνει με πολιτικά ζητήματα που δεν υπήρχαν όταν το βιβλίο γράφτηκε το 1984. Με την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το ζήτημα του γάμου ομοφυλοφίλων καθίσταται άνευ σημασίας. Η ρήτρα Full Faith and Credit του Συντάγματος, αργά ή γρήγορα, να δώσει νομική ισχύ σε κάθε πολιτεία για κάθε σύμβαση γάμου που αναγνωρίζεται από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία. Τώρα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν οι νικηφόροι υποστηρικτές του γάμου των ομοφυλοφίλων θα δείξουν ανοχή προς όσους διαφωνούσαν μαζί τους, όταν το θέμα ήταν ακόμα σε διαμάχη”.

Ο παραγωγός της ταινίας Roberto Orci έσπευσε να εξηγήσει πως δεν ήταν γνώστης των θέσεων του Card όταν ανέλαβε και πως η ταινία πρέπει να αξιολογηθεί για το μήνυμά της και όχι για τα πιστεύω του αρχικού συγγραφέα της που ούτως ή άλλως έχει μικρή συμμετοχή σε αυτήν.

Η διαμάχη ωστόσο θέτει σε κίνδυνο τα 110 εκ. που έχουν επενδυθεί στον προϋπολογισμό της και στο πιθανόν μέλλον ενός franchise που είναι στα σχέδια της Summit.

To Ender’s Game θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ την 1η Νοεμβρίου 2013.

Μαζί με το trailer και το επίσημο poster:

 

Ender’s Game (2013) – Νέο trailer με περισσότερες μάχες αλλά και διαμάχες με τον συγγραφέα

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα