Αναζήτηση:
Επτά Ψυχοπαθείς (Seven Psychopaths) – Κριτική
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012
22:22

Pame Cinema -

Κάθε είδους και διαμετρήματος ψυχοπαθής παρελαύνει σε μια ιστορία που έχει για κεντρικό χαρακτήρα έναν επίδοξο σεναριογράφο που προσπαθεί να ολοκληρώσει ένα σενάριο με τίτλο ‘Επτά Ψυχοπαθείς’.

Ένας κατά συρροή δολοφόνος που σκοτώνει κατά συρροή δολοφόνους, δύο απατεώνες που κλέβουν σκυλάκια και παίρνουν αμοιβή ως εύρετρα, ένας παρανοϊκός μαφιόζος που του κλέβουν το αγαπημένο του σκυλί, ένα ζευγάρι εκδικητών που σκοτώνει με ανατριχιαστικούς τρόπους, ένας κουακέρος με παγωμένο βλέμμα, ένας βιαστής και δολοφόνος που ανακαλύπτει στην πορεία του τον Χριστό και ένας Βιετναμέζος παπάς, μπλέκονται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας και αποτελούν τη βάση για το σενάριο του Μάρτι (Colin Farrell), μόνο που ο ίδιος μπλέκεται έτσι σε μια υπόθεση που φαίνεται να τον ξεπερνά.

Η ταινία ξεκινά με δύο δολοφόνους (οι Michael Pitt και Michael Stuhlbarg σε cameo εμφανίσεις) που περιμένοντας στο δρόμο το θύμα τους δολοφονούνται από έναν μασκοφόρο κατά συρροή δολοφόνο, που έχει το προσωνύμιο Βαλές Καρό γιατί αφήνει έναν βαλέ καρό πάνω σε κάθε πτώμα του.

Εν τω μεταξύ ο Μάρτι προσπαθεί να βρει έμπνευση για το σενάριό του χωρίς να τα καταφέρνει, όταν καταφθάνει ο φίλος του Μπίλι (Sam Rockwell), ένας από τους δύο απαγωγείς σκύλων και προσφέρεται να τον βοηθήσει. Ο έτερος των απαγωγέων είναι ο Χανς (Christopher Walken) ο οποίος δίνει τα χρήματα από τις απαγωγές στην Myra (Linda Bright Clay) που πάσχει από καρκίνο. Όταν όμως η επόμενη απαγωγή έχει ως θύμα το πολυαγαπημένο σκυλάκι του αρχιμαφιόζου Charlie (Woody Harrelson) τα πράγματα δυσκολεύουν. Και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο όταν ο Μπίλι βάζει αγγελία για αναζήτηση ψυχοπαθών και εμφανίζεται ο Zachariah (Tom Waits) που αφηγείται μια απίστευτη ιστορία στον Μάρτι για να μπει στο σενάριό του. Η τακτοποίηση όλων των λογαριασμών θα γίνει στην έρημο, κάτι σαν μονομαχία στο Far West.

Ο Martin McDonagh (In Bruges) που έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία, σαφώς επηρεασμένος από τον Tarantino (η σχολή του QT όσο πάει και μεγαλώνει) συνδέει τα φαινομενικά ασύνδετα με έξυπνο τρόπο και χρησιμοποιεί την κάμερα και το μοντάζ για να φτιάξει μια στυλιζαρισμένη και πολύ βίαιη ταινία. Ευτυχεί στους ηθοποιούς, ιδιαίτερα με τους Christopher Walken και Woody Harrelson που είναι απολαυστικοί ψυχοπαθείς, ο Colin Farrell βρίσκεται επιτέλους στο στοιχείο του, ενώ η σύντομη εμφάνιση του Harry Dean Stanton είναι μια πολύ καλοδεχούμενη προσθήκη.

Ντελιριακή μαύρη κωμωδία με πρωτότυπο σενάριο, ίσως όχι για όλα τα γούστα, αλλά οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα και φρέσκια.

Βαθμολογία: 6 στα 10

Επτά Ψυχοπαθείς (Seven Psychopaths) – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα