Αναζήτηση:
Divergent (2014) – H Σαϊλίν Γούντλεϊ έχει ‘αποκλίνουσα’ προσωπικότητα
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013
16:44

Pame Cinema -

Στο Σικάγο του μέλλοντος οι άνθρωποι κατατάσσονται σε μια από τις πέντε κατηγορίες προσωπικοτήτων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (δείτε στο τέλος το σχετικό infographic). Η νεαρή Beatrice ‘Tris’ Prior ωστόσο, φθάνοντας στην ενηλικίωση μαθαίνει πως έχει ‘αποκλίνουσα’ προσωπικότητα, δηλαδή πως δεν εμπίπτει σε καμιά από τις πέντε κατηγορίες. Ανακαλύπτει τότε πως είναι απειλή για το σύστημα, που τελικά δεν είναι τόσο τέλειο όσο φαινόταν.

Άλλη μια ταινία στην σχετικά νέα κατηγορία του Young Adult Fiction, την κατηγορία ταινιών φαντασίας με πρωταγωνιστές νεαρά άτομα στο τέλος της εφηβείας που δημιουργήθηκε με franchise τύπου Twilight και The Hunger Games. Η μεγάλη επιτυχία τους έχει οδηγήσει όλα τα studios να επενδύουν δυναμικά στο είδος, όπως το Beautiful Creatures και το The Host που είδαμε πρόσφατα ή το επερχόμενο Mortal Instruments: City of Bones.

Το Divergent έχει γράψει η Veronica Roth και το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη η Summit με σκηνοθέτη τον Neil Burger (Limitless, The Illusionist), ενώ το σενάριο έχουν γράψει οι Evan Daugherty (Snow White and the Huntsman) και Vanessa Taylor (Game of Thrones, Hope Springs).

Στο ρόλο της Tris θα δούμε την Shailene Woodley που πρωταγωνιστούσε δίπλα στον George Clooney στους Απόγονους, ενώ μαζί της θα είναι και η Kate Winslet, στο ρόλο της Jeanine Matthews, της αρχηγού μιας από τις πέντε κατηγορίες. Το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει τους Theo James, που είχε κάνει εντύπωση ως ο Τούρκος Kemal Pamouk στο Downton Abbey, η Ashley Judd, η Maggie Q και ο Jai Courtney.

Οι συγκρίσεις με το The Hunger Games της Lionsgate θα είναι αναπόφευκτες, καθώς οι δύο ταινίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά (νεαρές πρωταγωνίστριες που διακρίνονται για το θάρρος τους, εφιαλτικό μέλλον που ελέγχεται από μια κεντρική κυβέρνηση, απόλυτος έλεγχος του πληθυσμού κλπ), αν και η απόσταση προβολής τους των έξι μηνών θα βοηθήσει τουλάχιστον να αντιμετωπιστεί με πιο ψύχραιμο μάτι.

Το Divergent θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 21 Μαρτίου 2014.

Οι πέντε κατηγορίες προσωπικοτήτων:

  

Divergent (2014) – H Σαϊλίν Γούντλεϊ έχει ‘αποκλίνουσα’ προσωπικότητα

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα