Αναζήτηση:
Ελληνικός κινηματογράφος: Οι μεγάλοι Έλληνες κωμικοί
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013
16:24


Ταλαντούχοι ηθοποιοί που χάρισαν αμέτρητες στιγμές γέλιου στο κοινό σε δύκολες εποχές της Ελλάδας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να κρατούν συντροφιά και γέλιο σε όλους όσους βλέπουν τις ταινίες τους!

 

Αυτοί είναι μερικού από τους σπουδαιότερους κωμικούς ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου:

 

Μίμης Φωτόπουλος 

Ο σοφός "μάγκας" του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε εκτός από ηθοποιός και σπουδαίος ζωγράφος και λογοτέχνης!

Η πολύ επιτυχημένη καριέρα του στηριζόταν στο κωμικό του ταλέντο, το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος ήταν αποτέλεσμα της φλίψης των παιδικών του χρόνων και της εμπειρίας της προσφυγιάς! 

  

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 

Αν και οι πρώτοι ρόλοι του σπουδαίου ηθοποιού ήταν κυρίως δραματικοί, τελικά πείστηκε από τον Ντίνο Ηλιόπουλο το 1953 να ενσαρκώσει έναν κωμικό ρόλο, με τον οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου της εποχής και χάρισε στο κοινό απίστευτες σκηνές ποιοτικού γέλιου! 

 

Ντίνος Ηλιόπουλος 

Ξεκινώντας και αυτός από δραματικούς ρόλου, μεταπήδησε στον κωμικό κινηματογράφο και έκανε από το 1948 και έπειτα περισότερες από 90 ταινίες.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πήρε μέρος σε μερικές από τις πιο κλασικές και επιτυχημένες κινηματογραφικές δημιουργίες.
 

 

  

Λάμπρος Κωνσταντάρας 

Ο άρχοντας της "καρπαζιάς", είχε ρίξει αμέτρητες σφαλιάρες σε άλλους ηθοποιούς στα πλαίσια των ρόλων τους.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας απότελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στον εγχώριο κινηματογράφο. Οι ρόλοι στους οποίους ξεχώρισε ήταν σε αυτούς του πλούσιου και ώριμου κυρίου! 

 

Θανάσης Βέγγος 

Από τις μεγαλύτερες φυσιογμωμίες του εεληνικού κινηματογράφου, ο "καλός μας άνθρωπος" Θανάσης Βέγγος συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες που όλες ανεξεραίτως έγιναν επιτυχίες. Πάντα ήταν μετρημένςο και σεμνός τόσο στους ρόλους του, όσο και στην προσωπική του ζωή!  

  

Κώστας Χατζηχρήστος 

Ο "Μπακαλόγατος" όπως έμεινε γνωστός χάρησ εμία από τις μεγαλύτρές του κινηματογραφικές επιτυχίες, ο Κώστας Χατζηχρήστος ενσάρκωσε ρόλους του απλού, αγαθού επαρχιώτη με την απλοϊκη νοοτροπία και συμπεριφορά!

 

 

 

 

 

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα