Αναζήτηση:
Γνωρίστε τον μεγάλο ηθοποιό Clint Eastwood!
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014
12:35


Ο Dirty Harry του παγκόσμιου κινηματογράφου, μετρώντας πάνω από μισό αιώνα δράσης πίσω και μπροστά από τις κάμερες, αποκαλύπτεται... 

Ορίστε μερικά πράγματα που δεν γνωρίζετε γι' αυτόν!

 

1. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1930 στο San Francisco, γιος ενός εργάτη εργοστασίου, του Clinton Eastwood Sr. και της Ruth Wood.

2. Το 1951 μετακόμισε στο Seattle και για δύο χρόνια εργάστηκε ως ναυαγοσώστης και προπονητής κολύμβησης στον αμερικανικό στρατό.

3. Έπειτα επέστρεψε στην Καλιφόρνια και μια μέρα του 1958, που είχε επισκεφτεί έναν φίλο του στις εγκαταστάσεις του CBS, ένα διοικητικό στέλεχος της εταιρείας τον εντόπισε και επειδή θεώρησε ότι «μοιάζει με cowboy» του έδωσε το ρόλο στην ταινία «Rawhide», η οποία κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα.

4. Το 1986 εκλέχθηκε δήμαρχος της περιοχής Carmel-by-the-Sea, γνωστή και ως Camel. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο «επίγειο παράδεισο», που ανακαλύφθηκε το 1902 και είναι διάσημο για το φυσικό τοπίο και την πλούσια καλλιτεχνική ιστορία.

5. Όταν στα γυρίσματα του «Dirty Harry» ο σκηνοθέτης Don Siegel αρρώστησε, ο Clint Eastwood πήρε τη θέση του, αναλαμβάνοντας το μεγάλο ρίσκο να ολοκληρώσει την ταινία.

6. Είναι γνωστός ως ο σκηνοθέτης που κάνει ελάχιστες λήψεις και ολοκληρώνει τις ταινίες του πολύ νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

7. Στις ταινίες του θέλει οι ηθοποιοί του να φορούν όσο το δυνατόν λιγότερο make up και «παίζει» σκηνοθετικά με τις σκιές.

8. Ως σκηνοθέτης δε λέει ποτέ «action» και «cut», παρά αρκείται σε ένα «ok».

9. Όταν κάποτε δούλευε για την Universal International, απολύθηκε την ίδια μέρα με τον Burt Reynolds από τον ίδιο σκηνοθέτη. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Eastwood είχε «πολύ μεγάλο μήλο του Αδάμ».

10. O Clint Eastwood έχει 7 παιδιά από 5 διαφορετικές γυναίκες. Με τη Roxanne Tunis έχουν την Kimberly, η οποία γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1964, με τη Maggie Johnson, με την οποία ήταν παντρεμένοι από τις 19 Δεκεμβρίου του 1953 έως τον Μάιο του 1984, έχουν τις Kyle (19 Μαΐου 1968) και Alison (22 Μαΐου 1972). Στις 21 Μαρτίου του 1986 αποκτά το γιο του Scott και δύο χρόνια αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου του 1988, την Kathryn, καρποί του έρωτά του με την Jacelyn Reeves. Από τη σχέση του με την Frances Fisher απέκτησε την κόρη του Francesca στις 7 Αυγούστου του 1993 ενώ με τη νυν σύζυγό του Dina Eastwood απέκτησε στις 12 Δεκεμβρίου του 1996, την κόρη του Morgan.

11. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2005, στην ηλικία των 74 ετών, ο Clint Eastwood έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη για το «Million Dollar Baby». Η 96χρονη μητέρα του ήταν παρούσα στην τελετή.


 

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα