Αναζήτηση:
Κάν' το όπως ο Άκης: μπιφτέκια με πατάτες και κέϊκ με κρέμα λεμονιού!
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015
13:05

Ο 'Ακης ξεκινά το επεισόδιο μαγειρεύοντας αφράτα μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες. Για επιδόρπιο μάς ετοιμάζει ένα λαχταριστό κέικ με κρέμα λεμονιού.

Δείτε στο βίντεο τις σημερινές συνταγές

http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605


Δείτε τις συνταγές από το επεισόδιο της Παρασκευής
http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ

7 φύλλα κρούστας, Ελαιόλαδο, 
Μαϊντανό, Σχοινόπρασο, Μυρώνια, 
500 γρ. ρικότα, 2 αυγά, 80 γρ. παρμεζάνα, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε ρίκοτα, αυγά, τη μισή παρμεζάνα, πιπέρι και ξύσμα από λεμόνι, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά. Λαδώνουμε 7 φύλλα κρούστας και τα βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο. Κόβουμε σε 6 κομμάτια, βάζουμε στο κέντρο καθενός μια κουταλιά από τη γέμιση, απλώνουμε με ένα κουτάλι και τυλίγουμε τις άκρες. Τοποθετούμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς, για 12-15'. Κόβουμε τα ντοματίνια, προσθέτουμε μαιντανό, μυρώνια, λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε πάνω από τα ταρτάκια.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την τσιπούρα

Μαϊντανό, Μυρώνια, 1/3 σκελίδας σκόρδο, Αλάτι, Πιπέρι, 2 λάιμ
2 τσιπούρες, Λευκή κρέμα βαλσαμικού Πορτοκάλι & Λεμόνι Καλαμάτα Παπαδημητρίου
Ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
2 βολβούς φινόκιο, 50 γρ. βούτυρο, 1 πρέζα ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι
1 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσαμικού Πορτοκάλι & Λεμόνι Καλαμάτα Παπαδημητρίου
100 ml λευκό κρασί, 30 ml χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τσιπούρα
Στο multi ρίχνουμε μαϊντανό, μυρώνια, λίγο σκόρδο, λάδι, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε. Χαράζουμε το ψάρι σε δυο σημεία και περιχύνουμε με το αρωματικό λάδι. Βάζουμε πάνω από την εφημερίδα μια λαδόκολλα και, μετά, φέτες λάιμ και την τσιπούρα. Συμπληρώνουμε φέτες λάιμ και ολοκληρώνουμε με λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι. Τυλίγουμε την εφημερίδα, δένουμε και, στη συνέχεια, βουτάμε σε νερό, για να μην καεί στο ψήσιμο. Βάζουμε το ψάρι πάνω σε σχάρα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40-50'.
Για τη σαλάτα με φινόκιο
Κόβουμε φέτες το φινόκιο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε βούτυρο, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αστεροειδή γλυκάνισο, προσθέτουμε λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι, λευκό κρασί και χυμό από πορτοκάλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο.



Πηγή: www.tvnea.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα