Αναζήτηση:
Μαρτυριάρα καρδιά
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009
03:29
Οι Ρίντλεϊ και Τόνι Σκοτ επιστρέφουν στο είδος του τρόμου, χρόνια μετά τα κλασικά πλέον "Αίμα και Πάθος" και "Alien", και υπογράφουν την παραγωγή σε μια σύγχρονη εκδοχή ιστορίας του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Σκηνοθετεί o Μάικλ Κουέστα, γνωστός από τη σκηνοθεσία επεισοδίων των δημοφιλών σειρών "Six Feet Under" και "Dexter", και πρωταγωνιστούν οι Τζος Λούκας ("Poseidon"), Λένα Χέντεϊ ("300") και Μπράιαν Κοξ ("Bourne Identity").

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Η Ιστορία

Η ταινία αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας του Έντγκαρ Άλαν Πόε "The Tell Tale Heart". Πρόκειται για την ιστορία ενός συνηθισμένου άνδρα που μπλέκεται σε ασυνήθιστες καταστάσεις. Ήρωας είναι ο Τέρι, ένας σκληρά εργαζόμενος χωρισμένος πατέρας μιας 10χρονης κοπέλας, της Άντζελα, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια. Από την πλευρά του, ο Τέρι αναρρώνει από μεταμόσχευση καρδιάς. Κάποια μέρα ακούει την καρδιά του να χτυπά αρκετά δυνατά, τόσο που πιστεύει ότι και οι άλλοι γύρω του μπορούν να την ακούν. Σύντομα αποφασίζει να πάει στο νοσοκομείο ώστε να διαπιστώσει τι ακριβώς του συμβαίνει.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο, παρατηρεί ότι οι χτύποι της καρδιάς του δυναμώνουν όταν ένας νεαρός γιατρός τον προσπερνά, ενώ ηρεμούν όταν ο γιατρός αυτός απομακρύνεται. Κι ενώ ο Τέρι κάθεται για να ηρεμήσει, ο γιατρός εμφανίζεται και πάλι βιαστικός, προκειμένου να σώσει ένα νέο παιδί που κείτεται στη μέση του δρόμου έξω από το νοσοκομείο. Καθώς οι χτύποι της καρδιάς του Τέρι επιταχύνονται και πάλι, ένα αυτοκίνητο εμφανίζεται από το πουθενά, σκοτώνοντας τον γιατρό. Σχεδόν αυτόματα η καρδιά του Τέρι επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Άραγε υπάρχει κάποια λογική αιτία σε όλα αυτά;
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο