Αναζήτηση:
Mandela: Long Walk To Freedom (2014) – Η νέα βιογραφία του Νέλσον Μαντέλα
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013
19:22

Pame Cinema -

Το πρώτο teaser από το επερχόμενο Mandela: Long Walk To Freedom μπορεί να μην μας δείχνει τον ίδιο τον Mandela από κοντά, αλλά μας δίνει με την αφήγηση το στίγμα του μεγάλου ηγέτη και μαχητή της ελευθερίας: “Οι άνθρωποι μαθαίνουν να μισούν. Μπορούν να διδαχτούν να αγαπούν. Γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά”.

Η νέα βιογραφία θα ακολουθεί τον Νέλσον Μαντέλα από τα παιδικά του χρόνια σε ένα αγροτικό χωριό μέχρι την ανακήρυξή του σε Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές της χώρας μετά την κατάργηση του απαρτχάιντ.

Τον μεγάλο ηγέτη έχει αναλάβει να ερμηνεύσει ο Idris Elba (Prometheus, Pacific Rim), ενώ στο ρόλο της Winnie, της γυναίκας τους και συντρόφου του όλα τα χρόνια των διώξεων και της φυλακής θα έχει η Naomie Harris (Skyfall).

H σκηνοθεσία είναι του Justin Chadwick, γνωστού κυρίως από τηλεοπτικές δουλειές, που στην μεγάλη οθόνη έκανε το ντεμπούτο το με το The Other Boleyn Girl (2008), ενώ το 2010 έκανε άλλη μια βιογραφική ταινία το The First Grade, για έναν Κενυάτη της φυλής των Μάου-μάου που αγωνίζεται να μορφωθεί.

Το σενάριο βασίζεται στην βραβευμένη αυτοβιογραφία του ίδιου του Μαντέλα, Ο Μακρύς Δρόμος προς την Ελευθερία (Long Walk to Freedom) που εξέδωσε το 1994, τα δικαιώματα της οποίας έδωσε προσωπικά στον παραγωγό της ταινίας Anant Singh, ενώ την μεταφορά σε σενάριο έχει κάνει ο William Nicholson γνωστός για τα σενάρια του Gladiator και του Les Miserables.

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε και ένα πλήρες trailer όπου ελπίζουμε να δούμε τον Irdis Elba από κοντά και να δούμε αν οι φήμες για μια υποψηφιότητα για Όσκαρ που ήδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν έχουν κάποια υπόσταση.

Η ταινία πάντως θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική σε περιορισμένη προβολή στις 29 Νοεμβρίου 2013, προφανώς για να προλάβει την Οσκαρική περίοδο, ενώ θα βγει επίσημα στην Βρετανία με την νέα χρονιά και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου του 2014.

Μαζί και ένα πρώτο πόστερ:

mandela_poster

 

 Mandela: Long Walk To Freedom (2014) – Η νέα βιογραφία του Νέλσον Μαντέλα

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα