Αναζήτηση:
Ξέσπασε σε κλάματα η Μίρα Σορβίνο όταν έμαθε ότι ο Γουάινσταϊν έδινε εντολή να την «κόβουν» από ταινίες
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
15:51


Ξέσπασε σε κλάματα η ηθοποιός Μίρα Σορβίνο όταν έμαθε ότι το "μαύρο πρόβατο" του Χόλιγουντ, ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός Χάρβει Γουάινσταιν, φρέναρε την καριέρα της. 

Η Σορβίνο, μία από τις δεκάδες γυναίκες που κατηγορούν τον Γουάινσταιν για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, έγραψε χτες στο Twitter ότι οι ισχυρισμοί του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσαν τους φόβους της ότι ο 65χρονος παραγωγός έβαζε εμπόδια στην καριέρα της δίνοντας εντολή να κόβεται η συμμετοχή της σε ταινίες. 

«Βλέποντας τις δηλώσεις του Τζάκσον άρχισα να κλαίω», υποστήριξε η Σορβίνο. «Τώρα επιβεβαίωσα ότι ο Χάρβει Γουάινσταϊν φρέναρε την καριέρα μου, κάτι που είχα υποψιαστεί. Σ΄ ευχαριστώ Πίτερ Τζάκσον για την ειλικρίνεια»,γράφει η Σορβίνο. 
 
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον κατηγόρησε τον Γουάινσταϊν ότι ενορχήστρωσε τη δεκαετία του 1990 μια εκστρατεία σπίλωσης γυναικών ηθοποιών, οι οποίες από τότε είχαν κατηγορήσει τον Αμερικανό παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 56χρονος Νεοζηλανδός πρόσθεσε ότι δεν είχε άμεση γνώση για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που διατυπώθηκαν κατά του Γουάινσταϊν αλλά εξήγησε ότι ο παραγωγός τον είχε πιέσει να μην προσλάβει την Άσλει Τζαντ και τη Μίρα Σορβίνο. Αυτές οι δύο ηθοποιοί ήταν ανάμεσα στις πρώτες τον Οκτώβριο που κατηγόρησαν δημόσια τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση. 

 Σύμφωνα με τον Πίτερ Τζάκσον, και οι δύο τους ήταν υποψήφιες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για ρόλους στην ταινία «Άρχοντας των Δακτυλιδιών», πριν αναλάβει η εταιρεία «Miramax».

 «Θυμάμαι ότι η Miramax μας είπε ότι ήταν εφιάλτης να δουλέψουμε με αυτές και ότι θα έπρεπε να τις αποφύγουμε οπωσδήποτε. Αυτό πρέπει να έγινε το 1998», δήλωσε στο δίκτυο «Fairfax New Zealand». «Υποψιάζομαι τώρα ότι είχαμε κατακλυστεί από ψευδείς πληροφορίες γι΄ αυτές τις δύο ταλαντούχες γυναίκες και το άμεσο αποτέλεσμα ήταν η αφαίρεση των ονομάτων τους από το κάστινγκ μας», πρόσθεσε.


Πηγή: protothema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα