Αναζήτηση:
“La Strada” στην κεντρική σκηνή του THEATROVICTORIA
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014
16:35


Το “La Strada” του Φελλίνι, θεατρική διασκευή βασισμένη στην ομώνυμη ταινία, παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του THEATROVICTORIA σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη με τους Κάτια Γέρου, Θανάση Κουρλαμπά και Νίκο Νίκα στους βασικούς ρόλους. 

H δράση του έργου εκτυλίσσεται στην ύπαιθρο σ' ένα πλαίσιο απόλυτης φτώχειας και στέρησης. Η μάνα της Τζελσομίνας πουλάει την κόρη της στον πλανόδιο πεχλιβάνη Τσαμπανό ο οποίος ζητάει βοηθό για το νούμερό του. 

Η Τζελσομίνα, ένα "αερικό", παράξενο πλάσμα εντάσσεται στον κόσμο του Τσαμπανό και δένεται μαζί του.

 

 

Ο Τσαμπανό, άξεστος, κλειστός κι απρόσιτος δεν συγκινείται από την στάση της. 

Η συνάντηση Τσαμπανό-Τζελσομίνας με τον "τρελό", άλλο ένα παράξενο πλάσμα του υπαίθριου τσίρκου, θα είναι καταλυτική και θα σφραγίσει την μοίρα και των τριών ηρώων. 

ΤΟ ΕΡΓΟ 

Strada σημαίνει δρόμος. Ένας δρόμος όμως, δύσκολος, σκληρός και απάνθρωπος που δεν επιτρέπει στους ήρωες να δουν τον διπλανό τους και να καταλάβουν την ανάγκη της ανθρώπινης επαφής.

 

 

Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες του έργου συνυπάρχουν εξ’ ανάγκης, αλληλοσπαράσσονται και αλληλοκαταστρέφονται. Όταν η αλήθεια γίνεται συνείδηση είναι πια πολύ αργά. Ή μήπως όχι; 

Το “La Strada” ουσιαστικά είναι η πορεία τριών ανθρώπων προς την αυτογνωσία. Καθώς οι ήρωες του έργου κινούνται στο πλαίσιο ενός λαϊκού πανηγυριού και ενός φτωχού τσίρκου, το οποίο στήνεται και ξεστήνεται στο δρόμο, ο θίασος έχει μια πολυμορφική σύνθεση. Ηθοποιοί, μουσικοί, ακροβάτες. Όλα συμβαίνουν εκείνη την στιγμή μπροστά στα μάτια των θεατών.

 Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα