Αναζήτηση:
Αφιέρωμα στο Δημήτρη Δημητριάδη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από 15 με 27 Οκτωβρίου
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013
20:51


Αφιέρωμα στο Δημήτρη Δημητριάδη.

παραστάσεις, αναλόγια, συζητήσεις

 

15 - 27 Οκτωβρίου 2013 

Ο πιο σημαντικός σύγχρονος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας έρχεται στη Στέγη. Ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημητριάδη, που συστήνει στο κοινό τα λιγότερο γνωστά του έργα. Σημαντικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί αναδεικνύουν των πλούτο του έργου του.

Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί το έργο Ο κυκλισμός του τετραγώνου ενώ με τη μορφή αναλογίου θα παρουσιαστούν τρία ακόμη έργα του, η Εκκένωση σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, ο Φαέθων από την ομάδα Vasistas και το Άγγιγμα του βυθού σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου. Τα αναλόγια θα εμπλουτιστούν από συζητήσεις που θα γίνουν με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. 

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση αφιερώματος: Κάτια Αρφαρά

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών 

 

Ο κυκλισμός του τετραγώνου του Δημήτρη Δημητριάδη

σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά 

16 - 27 Οκτωβρίου 2013 (εκτός από Δευτέρα 21 Οκτωβρίου)
 

Η Στέγη τιμά φέτος τον διεθνούς κύρους Έλληνα συγγραφέα κι ένα άπαικτο στη χώρα μας έργο του -μια ερωτική εξίσωση του πόθου και της απελπισίας- ανεβαίνει από έναν ταλαντούχο νέο σκηνοθέτη κι ένα θίασο πρωταγωνιστών. 

Έρωτας. Ο αμείλικτος Θεός του Δημήτρη Δημητριάδη πρωταγωνιστεί στο ανέκδοτο έργο Ο κυκλισμός του τετραγώνου που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, από τις 16 έως τις 27 Οκτωβρίου 2013 (εκτός από Δευτέρα 21 Οκτωβρίου).

Έντεκα φωνές διαφορετικών φύλων, διαφορετικών γενεών, διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων με ένα και μόνο αιτούμενο: την αποδοχή και την απελπισμένη τους ανάγκη να αγαπηθούν και να ανήκουν κάπου. Ο 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί τα ερωτικά αδιέξοδα τεσσάρων ζευγαριών.

«Η ζωή είναι κάτι το αμείλικτο, κάτι πολύ πιο εχθρικό από αυτό που νομίζουμε» έχει πει ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο δημιουργός του κειμένου-ορόσημο Πεθαίνω σαν Χώρα, ο κορυφαίος αυτός Θεσσαλονικιός συγγραφέας και στοχαστής με τη διεθνή αναγνώριση. Για το αμείλικτο της ζωής και του έρωτα μιλά στο -γεμάτο στροφές, αντιστροφές και επαναλήψεις- αριστουργηματικό έργο του που ανεβαίνει στη Στέγη σε πανελλήνια πρώτη. Σαν ένα αέναο Χορικό της προσμονής και της ματαίωσης το αντιμετωπίζει ο καινοτόμος Δημήτρης Καραντζάς, διατηρώντας άρρηκτη τη σχέση αφήγησης, κίνησης και ήχου.

Μια ερωτική εξίσωση του πόθου και της απελπισίας είναι ο «Κυκλισμός», τον οποίο ο συγγραφέας αφιερώνει «σ’ αυτούς που ζουν».

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Ηχητικός σχεδιασμός: Δημήτρης Καμαρωτός

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

Εκτέλεση παραγωγής: Γιάννα Καμπουρίδου

 

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Γάλλος, Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής, Γιάννος Περλέγκας, Όμηρος Πουλάκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου.

Εισιτήρια: 15-18-28€ | Μειωμένο: 10-12-15€ | Άνεργοι: 5€

 

Αναλόγια | Συζητήσεις

 

Εκκένωση | Το άγγιγμα του βυθού | Φαέθων 

Με τον καταξιωμένο Γιάννη Κόκκο και τις ταλαντούχες Έλλη Παπακωνσταντίνου και Αργυρώ Χιώτη της ομάδας Vasistas να υπογράφουν τη σκηνοθεσία, τρία άγνωστα έργα του Δημήτρη Δημητριάδη παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη με τη μορφή αναλογίου.

Τρία έργα με επείγοντα χαρακτήρα για τη διασάλευση της ταυτότητας, τη διάλυση του Οίκου, τον εμφύλιο εντός μας. Η Στέγη παρουσιάζει με τη μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου, σε πανελλήνια πρώτη τρία άπαικτα και στην ουσία «άγνωστα» έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα με τη διεθνή αναγνώριση.

 

Εκκένωση

σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου

15 & 16 Οκτωβρίου 2013

 

Ο καταξιωμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης Γιάννης Κόκκος επωμίζεται τη σκηνοθετική επίβλεψη της Εκκένωσης, ενός έργου που, σύμφωνα με τον συγγραφέα του, «μιλάει για τον σημερινό μας κόσμο και την οριακή του κατάσταση διαμέσου μιας θρυλικής οικογένειας, εκείνης των Ατρειδών».

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια, φωτισμοί: Γιάννης Κόκκος

Διαβάζουν οι Ακκύλας Καραζήσης, Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Μοθωναίος, Όλια Λαζαρίδου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγγελική Παπαθεμελή, Λένα Παπαληγούρα, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Εύη Σαουλίδου, Θεοδώρα Τζίμου, Στράτος Τζώρτζογλου, κ.ά.
Καλλιτεχνική συνεργασία: Anne Blancard

 

Εισιτήρια: 5€

 

Φαέθων

σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη | ομάδα Vasistas

22 Οκτωβρίου 2013

 

H ανερχόμενη Αργυρώ Χιώτη μαζί με την ομάδα Vasistas σκηνοθετούν τον Φαέθοντα, ένα έργο που λειτουργεί σαν παραβολική μυθοπλασία, επαναφέροντας στο σήμερα την αρχετυπική αντιπαλότητα του γιου με τον εξουσιαστή πατέρα-Ήλιο.

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αργυρώ Χιώτη

Διαβάζουν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Ελένη Βεργέτη, Ευθύμης Θέου, Αργυρώ Χιώτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη

Φωτιστική επιμέλεια: Τάσος Παλαιορούτας

 

Εισιτήρια: 5€ 

 

Το άγγιγμα του βυθού

σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου

27 Οκτωβρίου 2013

 

Η τολμηρή Έλλη Παπακωνσταντίνου σκηνοθετεί το Άγγιγμα του Βυθού, όπου, όπως σημειώνει η ίδια «πρωταγωνιστής είναι ο οίκος, ένα ‘ζωντανό’ σπίτι-σκηνικό που σταδιακά αποδομείται καταδεικνύοντας έτσι την αντιπαράθεση ανάμεσα στην πραγματικότητα της επιβίωσης και στον ουτοπικό, αδιέξοδο μικρόκοσμο των προσώπων του έργου».

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Διαβάζουν οι Στάθης Γραφανάκης, Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παπά, Μάνια Παπαδημητρίου, Νεφέλη Παπαδερού, Βάλια Παπαχρήστου, Δημήτρης Πιατάς, Άντριαν Φρίλιγκ, κ.ά.

Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Τέλης Καρανάνος

Ηχητικός Σχεδιασμός: Τηλέμαχος Μούσας

Επιμέλεια φωτισμών: Άντριαν Φρίλιγκ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Καλυβίτης

 

Εισιτήρια: 5€ 

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.
Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα