Αναζήτηση:
42 (2013) – To πρώτο trailer της αληθινής ιστορίας του Τζάκι Ρόμπινσον
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012
17:22

Pame Cinema -

Το 42 ήταν ο αριθμός στη φανέλα του Τζάκι Ρόμπινσον, ενός μαύρου παίκτη στα τέλη της δεκαετίας του ’40, θρύλου του μπέιζμπολ.

Οι μαύροι παίκτες ήδη από τον 19ο αιώνα είχαν περιοριστεί να παίζουν μπέιζμπολ μόνο σε ομάδες που αποτελούνταν αποκλειστικά από άτομα της ίδιας φυλής, στις λεγόμενες Negro Leagues, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχαν και Λατίνοι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσαν να παίξουν στις ομάδες των μεγάλων κατηγοριών που απαρτίζονταν αποκλειστικά από λευκούς.

Ο Τζάκι Ρόμπινσον ωστόσο επιλέχτηκε το 1946 από τον Μπραντς Ρίκεϊ, γενικό διευθυντή των Brooklyn Dodgers για να παίξει στην ομάδα και ήταν ο πρώτος μαύρος που συμμετείχε στην πρώτη κατηγορία από το 1880, σπάζοντας έτσι το καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων στο μπέιζμπολ.

Ο Ρόμπινσον δεν έγινε μόνο θρύλος του μπέιζμπολ συμμετέχοντας σε έξι συνεχή All Star Games από το 1949 μέχρι το 1954, αλλά και πραγματικός εμπνευστής του Κινήματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόσο λόγω του ταλέντου του, όσο και λόγω του χαρακτήρα του.

Η πραγματική ιστορία του Τζάκι Ρόμπινσον μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε σενάριο και σκηνοθεσία του Brian Helgeland, που έχει κάνει επίσης και το Payback το 1999, αλλά είναι γνωστός κυρίως ως σεναριογράφος έχοντας στο ενεργητικό του ένα Όσκαρ για το σενάριο του L.A. Confidential, άλλη μια υποψηφιότητα για το Mystic River και τα σενάρια για το Man on Fire, Green Zone και Robin Hood, ανάμεσα σε άλλα.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζάκι Ρόμπινσον έχει αναλάβει ο Chadwick Boseman και τον Μπραντς Ρίκεϊ, τον μάνατζερ των Μπρούκλιν Ντόντζερς που τον ανακάλυψε και τον υποστήριξε θα ερμηνεύσει ο Harrison Ford, τον οποίο είδαμε στο trailer πολύ διαφορετικό από ότι τον έχουμε συνηθίσει και ελπίζουμε σε μια καλή του ερμηνεία.

Το 42 έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα και βρίσκεται στο στάδιο της τελικής παραγωγής ενώ έχει προγραμματιστεί να βγει στις ΗΠΑ στις 12 Απριλίου 2013.

Παρακάτω φωτογραφία από την ταινία και το επίσημο πόστερ.

 

 

 

 

 

42 (2013) – To πρώτο trailer της αληθινής ιστορίας του Τζάκι Ρόμπινσον

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα