Αναζήτηση:
Κάν' το όπως ο Άκης: ταρτάκια με ντοματίνια, ρικότα και λεμόνι και τσιπούρα με αρωματικά!
Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015
13:05
Το ψάρι είναι το βασικό συστατικό για το σημερινό πιάτο μας. Ο 'Ακης ετοιμάζει τσιπούρα στην εφημερίδα με αρωματικά και την συνοδεύει με σαλάτα από φινόκιο. Στη συνέχεια, φτιάχνει ταρτάκια με λεμόνι, ρικότα και ντοματίνια.

Δείτε τις σημερινές συνταγές στο βίντεο που ακολουθεί
http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605&subid=2&pubid=34706181

Δείτε τις χθεσινές συνταγές για κοτόπουλο με μαύρη μπύρα και κέϊκ με κρέμα από καφέ στο βίντεο
http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36605&subid=2&pubid=34700823

Διαβάστε τη συνταγή για κοτόπουλο μπύρας 

Υλικά
1 ποτήρι ρύζι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης, 1 ποτήρι νερό
Για το κοτόπουλο
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 4 κρεμμύδια
50 ml ξύδι μπαλσάμικο, 500 ml μαύρη μπύρα, 1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρύζι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτήρι ρύζι και 1 ποτήρι νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, βάζουμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, καλύπτουμε με μεμβράνη και μαγειρεύουμε, για 10-15'. Μόλις βράσει, το αδειάζουμε σε μια πιατέλα.
Για το κοτόπουλο
Ρίχνουμε λάδι στο κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια το σοτάρουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και μετά τα σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο, προσθέτουμε ξύδι, την μπύρα, κύβο, δάφνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για μία ώρα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο μέλι και ρίγανη στη σάλτσα.
Διαβάστε τη συνταγή για το κέϊκ με κρέμα καφέ

Υλικά
Για το κέικ
6 αυγά, 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 
50 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο, 
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κ.σ. αλεύρι, 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, 1 πρέζα αλάτι, 4 κ.σ. αμύγδαλα
Για την κρέμα
200 γρ. μασκαρπόνε, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
30 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 6 αυγά, καστανή και λευκή ζάχαρη και χτυπάμε. Προσθέτουμε καφέ, αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο multi θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα. Σε ένα μπολ βάζουμε βούτυρο και σοκολάτα και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50'.
Για την κρέμα
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε μασκαρπόνε, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, καφέ και χτυπάμε.

Πηγή: www.tvnea.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα