Αναζήτηση:
Devil’s Knot (2013) – O Kόλιν Φερθ και η Ρις Γουίδερσπουν στην κινηματογραφική μεταφορά των “Τριών του Μέμφις”
Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013
18:22

Pame Cinema -

Ο Atom Egoyan σκηνοθετεί το ομώνυμο βιβλίο της Mara Levitt για τους ‘Τρεις του Μέμφις‘, με πρωταγωνιστές τον Colin Firth και την Reese Witherspoon.

Η υπόθεση γνωστή ως “West Memphis Three” συντάραξε την Αμερικανική κοινωνία το 1993 και συνεχίζει να την απασχολεί μέχρι σήμερα, καθώς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία της χώρας.

Το 1993, τρία οκτάχρονα αγόρια εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους στο West Memphis του Άρκανσω. Την επομένη ημέρα βρέθηκαν νεκρά, δεμένα, γυμνά και κακοποιημένα (όχι σεξουαλικά). Η τοπική κοινωνία – το West Memphis έχει περίπου 25 χιλ. κατοίκους – και η αστυνομία πίστευαν πως τα αγόρια έπεσαν θύματα κάποιας σατανικής οργάνωσης. Ένα μήνα μετά συνέλαβαν τρεις έφηβους, αφού ο ένας από τους τρεις, ο οποίος είναι άτομο με νοητική υστέρηση, μετά από δώδεκα ώρες ανάκριση ομολόγησε πως οι τρεις τους ήταν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκαν οι δύο από τους τρεις σε ισόβια και ο τρίτος σε θάνατο, αν και επέμεναν όλοι πως ήταν αθώοι.

Επί 18 χρόνια στη φυλακή οι Τρεις του Μέμφις επέμεναν πως είναι αθώοι και πως η δίκη ήταν βασισμένη σε ελλιπή στοιχεία και προκατάληψη των δικαστών. Τελικά το 2011 κατόρθωσαν να αποφυλακιστούν μετά από νέα δίκη κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανωτάτου δικαστηρίου της πολιτείας, χωρίς ωστόσο να αθωωθούν.

Η ιστορία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και πολλές διασημότητες έχουν ταχθεί στο πλευρό των τριών κατηγορουμένων, ενώ έχουν γυριστεί πολλά σχετικά ντοκιμαντέρ, με σημαντικότερο το Paradise Lost σε  τρεις συνέχειες, The Child Murders at Robin Hood Hills, Revelations και Purgatory, εκ των οποίων το τρίτο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ το 2012. Στο ντοκιμαντέρ ακούγεται για πρώτη φορά μουσική των Metallica, κάτι που το επέτρεψε ειδικά το συγκρότημα καθώς ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία για την καταδίκη των τριών ήταν πως ο ένας εξ αυτών φορούσε μπλουζάκι των Μetallica.

Πέρσι γυρίστηκε επίσης και το West of Memphis  σε παραγωγή Peter Jackson που προβλήθηκε στο Sundance τον Ιανουάριο του 2012.

Στον κινηματογράφο η υπόθεση μεταφέρεται για πρώτη φορά ως δραματουργικό έργο, σε σενάριο από τους Paul Harris Boardman και Scott Derrickson. Στο Devil’s Knot ο Colin Firth θα έχει τον ρόλο του Ron Lax, ενός ιδιωτικού ερευνητή που εντοπίζει σημαντικά λάθη στην έρευνα, η Reese Witherspoon θα ερμηνεύσει την Pamela Hobbs την μητέρα ενός από τα θύματα, ο Bruce Greenwood τον δικαστή David Burnett που καταδίκασε τους τρεις και του καταλογίζουν κακοδικία και η Mireille Enos στο ρόλο της Vicki Hutcherson, μιας μάρτυρος που η κατάθεσή της επιβάρυνε την θέση των τριών ενώ η ίδια αργότερα την ανακάλεσε ως κατασκεύασμα κατόπιν πιέσεων της αστυνομίας.

Η ταινία έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα και θα βγει στις αίθουσες μέσα στο 2013, όμως ακόμα δεν έχει πάρει συγκεκριμένη ημερομηνία προβολής.

Devil’s Knot (2013) – O Kόλιν Φερθ και η Ρις Γουίδερσπουν στην κινηματογραφική μεταφορά των “Τριών του Μέμφις”

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα