Αναζήτηση:
Jack Reacher (2012) – Tο πρώτο trailer της νέας ταινίας του Τομ Κρουζ
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012
11:05

Pame Cinema -

O Jack Reacher (Tom Cruise) είναι ένας περιπλανώμενος, πρώην αστυνομικός του στρατού που περνάει τον καιρό του κάνοντας όποια δουλειά βρει. Όταν σε μια μικρή πόλη σκοτώνονται πέντε άτομα από έναν ελεύθερο σκοπευτή, η αστυνομία συλλαμβάνει κάποιον ύποπτο που όμως ισχυρίζεται πως είναι αθώος και τους ζητάει να καλέσουν τον Jack Reacher. Ο Reacher έρχεται στην πόλη για να αποδείξει την ενοχή του κατηγορούμενου, όμως θα βρεθεί μπροστά σε μια υπόθεση που δεν είχε φανταστεί.

Μεταφορά στην μεγάλη οθόνη ενός αστυνομικού μυθιστορήματος του Βρετανού Lee Child, που έχει σαν κεντρικό ήρωά του τον Jack Reacher. Ο Child, που το κανονικό του όνομα είναι Jim Grant, έχει εκδώσει 18 μυθιστορήματα με τον πρώην στρατιωτικό αστυνομικό και στην ταινία μεταφέρεται το ένατο από αυτά με τον τίτλο One Shot που κυκλοφόρησε το 2005.

Ο ήρωας του Child περιγράφεται σαν ένας πανύψηλος (1,96) και ιδιαίτερα προικισμένος σωματικά ξανθός άνδρας, κάτι σαν τον Dolph Lundgren ή τον Rock, πολύ διαφορετικός δηλαδή από τον μετρίου αναστήματος Τομ Κρουζ και οι οπαδοί της σειράς δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα από την επιλογή του. Ωστόσο ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε πως η εμφάνιση του ήρωά του έχει μεταφορική έννοια (!) και πως ο Κρουζ θα ερμηνεύσει τον δυναμικό χαρακτήρα με τον δικό του τρόπο.

Ο τίτλος της ταινίας Jack Reacher αντί για One Shot που θα ήταν κανονικά, έγινε προφανώς για να συστηθεί ο ήρωας σε μια ελπίδα να δημιουργηθεί ένα νέο franchise. Βέβαια με την προηγούμενη αποτυχία του John Carter που πολλοί κατηγόρησαν τον ουδέτερο τίτλο ως έναν από τους βασικούς λόγους της αποτυχίας της, ίσως να είναι παρακινδυνευμένο, αλλά αυτό θα φανεί στη συνέχεια.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Christopher McQuarrie που σκηνοθετικά έχει κάνει μόνο άλλη μια ταινία, το άσημο The Way of the Gun το 2000, αλλά ως σεναριογράφος έχει στο ενεργητικό του το εξαιρετικό The Usual Suspects για το οποίο είχε πάρει και Όσκαρ, αλλά και το The Tourist που δεν επαινέθηκε ιδιαίτερα.

Μαζί με τον Τομ Κρουζ θα δούμε την Rosamund Pike, τον Robert Duvall, τον Richard Jenkins, τον David Oyelowo και τον νεαρό Jai Courtney που θα είναι και ο γιός του Bruce Willis στο επερχόμενο A Good Day to Die Hard (Die hard 5).

H ταινία είχε προγραμματιστεί για το 2013, αλλά ήρθε αρκετά νωρίτερα για να εκμεταλλευτεί την προηγούμενη μεγάλη επιτυχία του Tom Cruise, Mission: Impossible – Ghost Protocol που βγήκε τον Δεκέμβριο του 2011, σπρώχνοντας πίσω το World War Z του Brad Pitt που μεταφέρθηκε για τις 21 Ιουνίου του 2013 και για άλλους λόγους. Έτσι θα δούμε το Jack Reacher στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

 

 

 

Jack Reacher (2012) – Tο πρώτο trailer της νέας ταινίας του Τομ Κρουζ

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα