Αναζήτηση:
Οι εκδηλώσεις του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από 16/9 ως 7/10
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
12:21
Οι εκδηλώσεις του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από 16/9 ως 7/10
Διαβάστε παρακάτω τις εκδηλώσεις του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου ως τις 7 Οκτωβρίου.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

47α ΔΗΜΗΤΡΙΑ - Εναρκτήρια εκδήλωση (είσοδος ελεύθερη)

Συγκροτήματα με αυθεντικό ήχο και σύγχρονο, δυνατό στίχο στη πρώτη εκδήλωση των 47ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ. Τα συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος στην έναρξη των "Δημητρίων" είναι τα "Jasm", "BIOTECH", "Καβούρια Δολοφόνοι" , "ΟΡΤΣΑ ΡΕ" και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , τα οποία θα καλύψουν όλες τις μουσικές προτιμήσεις καθώς διαφέρουν μεταξύ τους σε στυλ και ηχόχρωμα.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Χορός στο Μέγαρο (47α ΔΗΜΗΤΡΙΑ) - Batsheva Dance Company_Hora

Κάθε δουλειά του εκκεντρικού Ohad Naharin αποτελεί μια έκπληξη που πάντα δημιουργεί ερεθίσματα. Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του έργου με το αινιγματικό όνομα Hora. Το παραπλανητικό όνομα που ο Naharin επέλεξε για τη δουλειά (Hora) αναφέρεται στον ισραηλίτικο λαϊκό χορό που χόρευαν στους αγρούς μετά από μια ολόκληρη μέρα σκληρής δουλειάς. Μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει, αλλά το όνομα αυτό αποτελεί μια ακόμη γαργαλιστική επιλογή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους αινιγματικούς τίτλους που ο Naharin απολαμβάνει τόσο να προσφέρει.

Tετάρτη 3 Οκτωβρίου

Tο ακορντεόν.... αλλιώς : B. MOGENSEN & Γ. ΒΑΚΑΡΕΛΗΣ

Το ντουέτο Βακαρέλης - Mogensen ενώνει τις δυνάμεις του σε πολλά στυλ, παρουσιάζοντας σύγχρονα έργα που γράφτηκαν για ασυνήθιστους συνδυασμούς μουσικών οργάνων έως και δικές τους διασκευές γνωστών κλασικών συνθέσεων δημιουργών όπως οι Cesar Franck, Igor Stravinsky και Astor Piazzolla. Τα δύο μουσικά όργανα δημιουργούν ατμόσφαιρες και ηχοτοπία που είναι συγχρόνως ορχηστρικά αλλά και πολύ προσωπικά. Μέσα από το διαφορετικό τους παρελθόν και περιβάλλον μοιράζονται την ίδια ικανότητα στην εξερεύνηση νέων ηχοχρωμάτων και ήχων, που εκπλήσσουν διαρκώς τον ακροατή.

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Γιάννης Κότσιρας & Εστουδιαντίνα : Η Σμύρνη του Έρωτα

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με αφορμή τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Η Σμύρνη του Έρωτα παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 6 και 7 Οκτωβρίου δυο διαφορετικές μουσικές βραδιές.

 

Από την Σμαράγδα Κωνσταντογιάννη

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο