Ο Jamie μαθαίνει από τους ντόπιους πώς να μαγειρεύει γεμιστό καλαμάρι και ετοιμάζει ένα κυριακάτικο τραπέζι για μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες των Αιολίδων Νήσων.
Ο Jamie ταξιδεύει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς της Ιταλίας, όπου φτιάχνει χειροποίητα ζυμαρικά, ένα ιδιαίτερο στιφάδο θαλασσινών και την τοπική εκδοχή της παέγιας.
Ο Jamie ταξιδεύει στην ιταλική πρωτεύουσα της πίτσας για να αναζητήσει τις συνταγές που προτιμούν οι ντόπιοι. Εκεί, ενθουσιάζεται με το acquapazza, έναν ιδιαίτερο τρόπο για το μαγείρεμα ψαριού.
Ο Jamie ταξιδεύει στην εκπληκτική Basilicata αναζητώντας πραγματικά παλιές ιταλικές συνταγές, με τη βοήθεια μιας οικογένειας βοσκών και μιας 89χρονης ειδικού στα μακαρόνια.
Ο Jamie αποκτά ειδίκευση στα γλυκά της Σικελίας και στο μαγείρεμα μίας υπέροχης μακαρονάδας με τόνο, γαρίδες και φιστίκια. Δείτε, επίσης, κανόλι με σοκολάτα.
Ο Jamie βρίσκει μερικές γρήγορες, φρέσκες και εύκολες συνταγές που περιλαμβάνουν νόστιμα tortiglioni και gnocchi από αρωματικά μπιζέλια με ψητή σάλτσα ντομάτας και έντονο pesto.