Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Ωστόσο, όταν ξεκινά η Εκπαίδευση στους Δράκους του Ψάρη και των υπόλοιπων εφήβων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να γίνει μαχητής και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του Ψάρη ανατρέπεται, κι από εκεί που ήλπιζε να είχε την ευκαιρία του να αποδείξει τι αξίζει σε όλους, πλέον αναλαμβάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυσκολότερο: να αλλάξει το μέλλον και τον τρόπο σκέψης ολόκληρης της φυλής του απέναντι στους δράκους…
Πληροφορίες
Από την Dream Works Animation, το στούντιο που δημιούργησε τις επιτυχίες Σρεκ, Μαδαγασκάρη και Kung Fu Panda έρχεται τώρα η ταινία Πώς Να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας, μια κωμική περιπέτεια που λαμβάνει χώρα στο μυθικό κόσμο των ρωμαλέων Βίκινγκς και των άγριων δράκων, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κρεσίντα Κάουελ.
INFO
• Το μυθιστόρημα Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας της Κρεσίντα Κάουελ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σε απόδοση του Μάνου Κοντολέοντος, θα πρέπει να διαβαστεί από τον κάθε ήρωα που αντιμετωπίζει μερικά… προβληματάκια καθώς προσπαθεί να δείξει τον ηρωισμό του. Τα δικαιώματα έκδοσης του βιβλίου έχουν πουληθεί σε πολλές χώρες και στο εξωτερικό είναι ένα μεγάλο μπεστ σέλερ. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορεί και το άλλο μυθιστόρημα της Κρεσίντα Κάουελ Πώς Να Μιλήσετε Δρακονέζικα.
• Τα βιβλία της Κρεσίντα Κάουελ (βασισμένα σε προσωπικές της εμπειρίες από την παιδική της ηλικία σε ένα απομονωμένο νησί της Σκοτίας, όπου το περιβάλλον επέτρεπε στη φαντασία της να οργιάσει και να γεννήσει ήρωες και σχέσεις μεγάλων διαστάσεων) προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παραγωγών της Dream Works Animation πριν από έξι χρόνια οπότε και αποφάσισαν να εντάξουν στον προγραμματισμό τους μια ταινία κινουμένων σχεδίων που να λαμβάνει χώρα στον κόσμο των Βίκινγκς. Μάλιστα, ακριβώς επειδή αφορούσε σε Βίκινγκς, όλοι οι συντελεστές ήθελαν να κάνουν κάτι μεγάλης κλίμακας που να αντικατοπτρίζει τόσο το μέγεθος των Βίκινγκς όσο και το μέγεθος της παραγωγής.
• Οι βασικοί ήρωες της ταινίας είναι έφηβοι –ο καθένας με το δικό του διακριτό χαρακτήρα- και όχι ενήλικες ή ζώα, όπως στις άλλες παραγωγές και έτσι γίνονται ελκυστικοί σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό. Μάλιστα το συναισθηματικό βάθος της ιστορίας και το χιούμορ που προκύπτει από τις διαφορετικές προσωπικότητες των ηρώων και τις μεταξύ τους διαφωνίες σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές σκηνές των πτήσεων και των επί αέρος κι εδάφους μαχών είναι που καθιστά την ταινία πολύ ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις.
• Η ραχοκοκαλιά της ιστορίας είναι ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα στον αδύναμο Ψάρη και σε ένα δράκο, το Φαφούτη και μέσα από τον οποίο αλλάζουν όχι μόνο οι εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και η σχέση ανάμεσα στους Βίκινγκς και τους δράκους. Έτσι έχουμε από τη μια τους σκληρούς και σωματώδεις Βίκινγκς που έχουν για δεύτερη φύση τους τον πόλεμο και τις μάχες κι από την άλλη τον Ψάρη που θέλει όσο τίποτε άλλο να τους μοιάσει και να κάνει περήφανο τον πατέρα του (κι αρχηγό της φυλής) αλλά ο εκλεπτυσμένος χαρακτήρας του δεν του το επιτρέπει… Όταν μάλιστα γίνεται φίλος με έναν από τους πλέον επικίνδυνους δράκους, μια Οργή της Νύχτας, η ένταξή του στη φυλή γίνεται ακόμα πιο επισφαλής, την ίδια στιγμή όμως που και η ίδια η στάση των Βίκινγκς απέναντι στους δράκους αρχίζει να καταρρέει…
• Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο βιβλίο και την κινηματογραφική του μεταφορά, με βασικότερη την εισαγωγή ενός κοριτσιού στην παρέα, της Άστριντ, για να απευθύνεται η ταινία και στα κοριτσάκια. Μάλιστα, η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Ψάρη και στην Άστριντ είναι χαρακτηριστική των σχέσεων που αναπτύσσουν τα παιδιά στην εφηβεία, πράγμα που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ρεαλιστική (τηρουμένων των αναλογιών). Άλλη σημαντική διαφορά είναι η επιλογή των δημιουργών να μην κάνουν τους δράκους να μιλούν, όπως στο βιβλίο, αλλά να αφήσουν το χαρακτήρα τους να διαφανεί με τρόπο αληθοφανή μέσα από τις εκφράσεις τους και τις αντιδράσεις τους. Καθώς μάλιστα, οι δράκοι κατέχουν σημαίνοντα ρόλο στη μυθολογία όλων των χωρών η παρουσία τους δεν ξενίζει κανένα θεατή και η επιλογή να είναι «κανονικά» μη ομιλούντα ζώα μοιάζει ακόμα πιο ρεαλιστική. Μάλιστα, κάθε δράκος έχει τη δική του διακριτή προσωπικότητα και τα δικά του χαρακτηριστικά και μολονότι η ταινία επικεντρώνεται σε 6 χαρακτηριστικούς δράκους, αναφορές γίνονται και στα άλλα είδη δράκων, ώστε να καλυφθεί το σύνολο της δρακόσφαιρας της Κάουελ.
[[page_break]]
ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
ΨΑΡΗΣ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ
Δεν είναι εύκολο να είσαι ο ευφυής γιος του ρωμαλέου Βίκινγκ αρχηγού. Ο Ψάρης, όμως, είναι πολύ έξυπνος για να σπαταλάει το χρόνο του με αυτολύπηση. Μια μέρα θα γίνει ένας πολεμιστής Βίκινγκ. Δυστυχώς, στο σκληρό κόσμο των Βίκινγκς, οι ευφυείς παρατηρήσεις του Ψάρη κι η έλλειψη χιούμορ εκ μέρους των άλλων, τον καθιστούν παρείσακτο. Όταν ο Ψάρης συναναστραφεί με το μοχθηρό εχθρό του, έναν πληγωμένο άγριο δράκο, η ζωή του περιπλέκεται όλο και πιο πολύ. Τη μέρα, αυτός κι οι συνομήλικοί του καταπιάνονται με την εκπαίδευση των αιχμαλωτισμένων άγριων δράκων. Τη νύχτα, αναπτύσσει μία απαγορευμένη από την κοινωνία των Βίκινγκς φιλία, με ένα όμορφο και επικίνδυνο ζώο, βοηθώντας το να πετάξει ξανά. Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στους δύο συγκρουόμενους κόσμους, μπορεί να λυτρώσει τους Βίκινγκς και τους δράκους από την αρχέγονη πάλη και να αλλάξει τον τρόπο ζωής τους για πάντα.
ΑΣΤΡΙΝΤ
Ενεργητική, δραστήρια και σκληρή, ενστερνίζεται τον τρόπο ζωής των Βίκινγκς. Η ανταγωνιστική κι αποφασισμένη προσωπικότητά της δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως ο Ψάρης δεν μπορεί παρά να σαγηνευτεί. Όταν ο Ψάρης αρχίζει να δυσκολεύεται να κρύψει τη διπλή του ζωή, η Άστριντ είναι η πρώτη που τον υποπτεύεται.
ΣΤΩΙΚΟΣ
Ο Στωικός είναι ένας παλιομοδήτης φύλαρχος μιας ρωμαλέας φυλής των Βίκινγκς. Ένας απρόθυμος και αρκετά μπερδεμένος πατέρας. Δεν καταλαβαίνει τον έξυπνο γιο του. Φιλοδοξώντας να ανδρωθεί ο γιος του, τον ωθεί στη δρακοεκπαίδευση, μία δύσκολη δοκιμασία θάρρους κι αντοχής στη μάχη. Ο μεγαλύτερός του φόβος είναι μήπως η αδυναμία του Ψάρη αποβεί καταστροφική για τη φυλή. Όμως μέσα από τον Ψάρη, αυτός και η φυλή του, θα ανακαλύψουν ένα νέο είδος δύναμης.
ΣΚΟΡΔΟΣ
Σκληρός, κακότροπος και χοντροκέφαλος, ο Σκόρδος είναι βετεράνος πολεμιστής προορισμένος να εκπαιδεύει τους νεοσύλλεκτους. Όντας πιστός στο Στωικό και στον Ψάρη, ο Σκόρδος έχει το άχαρο καθήκον να είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ πατέρα και γιου. Αν και καλοπροαίρετος, δίνει σχεδόν πάντα κακές συμβουλές, τις οποίες μάλιστα σκορπάει απλόχερα και με αστείο τρόπο.
ΜΥΞΑΡΧΟΣ
Είναι κακός, είναι δυνατός, είναι χαζούλης και βρωμοκοπάει. Με άλλα λόγια, είναι ο τέλειος Βίκινγκ. Σε ένα χωριό που "μόνο οι δυνατοί έχουν θέση", αυτός όχι μόνο έχει θέση αλλά την έχει και ''στην πρώτη σειρά''. Όταν, όμως, "το κορίτσι του'', η Άστριντ, αρχίζει να προσέχει τον ''Ψάρη τον Άχρηστο", ο Μύξαρχος ορκίζεται να εκδικηθεί.
ΛΕΠΙΑΣ
Ο Λέπιας είναι μεγάλος στο σώμα και μικρός στο μυαλό. Όπου οι άλλοι βλέπουν μέρα, αυτός βλέπει νύχτα και μάλιστα μαύρα μεσάνυχτα.
ΦΑΦΟΥΤΗΣ
Είναι από τα πλέον σπάνια και επικίνδυνα είδη δράκου, καθώς ανήκει στο είδος «Οργή της Νύχτας». Μολονότι ο Ψάρης είναι αυτός που τον τραυματίζει την ίδια στιγμή είναι εκείνος που με τη συμπόνια και τη φροντίδα του, τον κάνει να ξαναπετάξει. Η ανιδιοτελής και ζεστή φιλία μεταξύ του Ψάρη και του Φαφούτη είναι που αλλάζει για πάντα τη σχέση των Βίκινγκ με τους δράκους.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΣ
Ο Πέτρας, ένα αγόρι, και η Πέτρα ένα κορίτσι. Είναι ετεροζυγωτικά δίδυμα. Και τα δύο είναι νευρόσπαστα διαβολόπαιδα με κακές προθέσεις. Βίκινγκς εθισμένοι στην αδρεναλίνη. Καμία κατάσταση δεν είναι τόσο επικίνδυνη για τις ξέφρενες πλάκες τους.
ΕΙΔΗ ΔΡΑΚΩΝ
ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΤΡΟΜΟΣ
Από όλους τους γνωστούς δράκους, ο Τρομερός Τρόμος, είναι το πιο μικροκαμωμένο και το πιο πολυάριθμο είδος δράκου. Αν και υπάρχουν χιλιάδες, είναι σπάνιο να τους δει κανείς. Μολονότι ταξιδεύουν ομαδικά, δυστυχώς χάνουν το πλεονέκτημα που τους δίνει μια ομαδική επίθεση και τούτο επειδή πολύ συχνά μαλώνουν μεταξύ τους για λόγους κυριότητας, με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο αποτελεσματικοί στις μάχες. Καθώς έχουν μικροσκοπικά φτερά δεν μπορούν να πετάξουν μεγάλες αποστάσεις γι’ αυτό και προσκολλώνται σε άλλους δράκους για δωρεάν πτήσεις. Το μεγάλο ποσοστό αναπαραγωγής που διακρίνει αυτό το είδος καθώς και ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται στους ανθρώπους, αποφεύγοντας την όποια κατά μέτωπο επίθεση, είναι ο λόγος για τον οποίο επιβιώνει παρά τα πολλά ελαττώματά του. Παρόλο που έχουν καταγραφεί χιλιάδες Τρόμοι, το είδος αυτό γίνεται σπάνια ορατό…
Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Το πιο σπάνιο και το πιο ευφυές είδος δράκου, η Οργή της Νύχτας διακρίνεται από το σκούρο χρώμα και τα διεισδυτικά κίτρινα μάτια του, καθώς και για το μικρότερο μέγεθός του, το βαρύ θώρακα και τον κοντό λαιμό. Έχοντας τη μεγαλύτερη αναλογία φτερού προς σώμα απ’ όλους τους δράκους, μπορεί να πετάει ψηλότερα, πιο γρήγορα και για περισσότερο διάστημα από κάθε άλλο δράκο. Η εντυπωσιακή μάλιστα αναλογία δύναμης προς βάρος το καθιστά ικανό να κάνει κάθετες απογειώσεις. Όλη, όμως, αυτή η χάρη στον αέρα μεταφράζεται σε αδεξιότητα στο έδαφος. Η ασυνήθιστη φωτιά του (μια ημι-στέρεα μάζα που αναφλέγεται με φλόγα ασετιλίνης/οξυγόνου) διαλύει το στόχο με την πρόσκρουση. Ο χαρακτηριστικός τρόπος επίθεσής του πραγματοποιείται μετά τη δύση του ηλίου και από μεγάλο ύψος- κρυμμένος στα φτερά του, καταδύεται σα σφαίρα και σηκώνεται την τελευταία στιγμή κάνοντας μια ακριβή και εκρηκτική κίνηση… για να εξαφανιστεί και πάλι στο σκοτάδι. Η μόνη προειδοποίηση είναι ο βαλλιστικός θόρυβος που κάνει ενώ καταδύεται η Οργή της Νύχτας. Η τύπου καμικάζι επίθεση, σε συνδυασμό με την περίεργη συμπεριφορά και το αναλυτικό μυαλό, καθιστούν την Οργή της Νύχτας ένα συντριπτικό αντίπαλο με ένα εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχιών. Μέχρι σήμερα, καμία Οργή της Νύχτας δεν έχει καταρριφθεί.
ΘΑΝΑΤΟΚΟΠΤΟΔΑΣ
Μην ξεγελιόσαστε γιατί ο Θανατοκόπτοδας με τα όμορφα χρώματα είναι επίσης και πολύ επικίνδυνος. Είναι επιπόλαιος, επιθετικός κι έχει χαρακτήρα γρήγορο και εκρηκτικό, που είναι ό,τι χειρότερο για την υπέρμετρη ματαιοδοξία του. Τον αναγνωρίζει εύκολα κανείς από το φωτεινό μπλε σώμα και τις φωτεινές κίτρινες βελόνες που τον καλύπτουν από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Αυτός ο πολύχρωμος –σα παπαγάλος- δράκος δραστηριοποιείται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Οι Κόπτοδες, γρήγοροι κι ευκίνητοι στον αέρα, μπορούν να πετούν μεγάλες αποστάσεις, αλλά σχεδόν πάντα προσγειώνονται προτού επιτεθούν. Οι Κόπτοδες ταξιδεύουν αδιάκοπα και χτυπάνε σε ομάδες, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους. Ο Θανατοκόπτοδας δεν είναι ούτε ο μεγαλύτερος ούτε ο γρηγορότερος δράκος, αλλά κατέχει την πιο καυτή φωτιά στον κόσμο των δράκων. Μια φλόγα από έναν Κόπτοδα λιώνει ατσάλι ή κάνει στάχτες έναν άνθρωπο σε δευτερόλεπτα. Αλλά οι κίνδυνοι από έναν Κόπτοδα δε σταματούν εδώ. Η ουρά του Κόπτοδα μπορεί να στριφογυρίσει απελευθερώνοντας μια ριπή από γιγαντιαίες βελόνες που μπορούν να διατρυπήσουν δέντρα, τοίχους και Βίκινγκς. Δίχως καμιά απολύτως προειδοποίηση, ο αγκαθωτός Κόπτοδας μπορεί να ρίξει εκατοντάδες αιχμηρές βελόνες πάνω σας, από την ουρά του. Καλύτερα να πάτε με τα νερά του. Βέβαια, έχει ένα τρωτό σημείο: Αν σταθείτε ακριβώς μπροστά από τη μύτη ενός Κόπτοδα, δε θα μπορέσει να σας δει. Μόνο μη φταρνιστείτε!
ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Η ναυαρχίδα των δράκων. Ο Θηριώδης Εφιάλτης είναι ο πιο τρομερός στη θέα από όλα τα γνωστά είδη δράκων. Στη μάχη, είναι ο πρώτος που φτάνει κι ο τελευταίος που φεύγει, καθώς σπανίως υποχωρεί αφού είναι πολύ βίαιος, πεισματάρης, επιθετικός κι ανυποχώρητος και δε θα το βάλει ποτέ στα πόδια σε έναν καυγά. Κανείς δράκος δεν είναι πιο άγριος και δεν προκαλεί τόσο τρόμο όσο ο ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Αυτός ο γιγαντιαίος δράκος με την καταπληκτική όραση και τα τεράστια φτερά εκτός των άλλων έχει ένα μακρύ, φιδίσιο λαιμό και μια ανάλογου μεγέθους ουρά και είναι καλυμμένος με κόκκινα λέπια και μακριές, αιχμηρές βελόνες. Το γιγαντιαίο κεφάλι και στόμα του Εφιάλτη μπορεί να καταπιεί ολόκληρους Βίκινγκς. Αυτός ο δράκος μπορεί να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, από αέρος ή εδάφους. Το μεγαλύτερό του όπλο είναι μια μάζα από φωτιά κηροζίνης. Η φωτιά του είναι παχιά και συμπαγής, κολλάει στους τοίχους και ρέει σα φλεγόμενο ποτάμι. Ο Εφιάλτης έχει και το άσχημο συνήθειο να αυτοφλέγεται. Η επιθετική στρατηγική του συνίσταται στο να καλύπτεται μέσα σε φωτιά και να επιτίθεται φλεγόμενος ολόκληρος, από τη μύτη έως την ουρά.
ΔΟΝΤΙΑΣ
Ένας από τους πιο ζορικούς Δράκους του κόσμου ο Δόντιας ξεχωρίζει από το γεροδεμένο σώμα του και τα σχετικά μικρά φτερά του που χτυπάνε με τρομερή γρηγοράδα. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να πετάει προς τα πίσω και προς τα πλάγια. Όταν επιτίθεται, κατακομματιάζει τους εχθρούς, είτε ξετυλίγοντας την ουρά του, η οποία είναι γεμάτη με αγκάθια είτε χρησιμοποιώντας το κεφάλι του σαν πολιορκητικό κριό. Οι Δόντιες είναι τεμπέληδες και περνούν τον περισσότερο καιρό τους κοιμώμενοι. Είναι γνωστό πως μπορεί να αποκοιμηθούν ακόμη κι ενώ πετάνε και να ξυπνήσουν μονάχα όταν πέσουν στον ωκεανό ή χτυπήσουν σε καμιά βουνοπλαγιά. Οι Δόντιες επιτίθενται από αέρος, όπου τα βασικά τους όπλα, η στιβαρή σα σιδερένια μπάλα ουρά τους και η κατά μέτωπο επίθεση, είναι πιο αποτελεσματικά. Οι Δόντιες μασάνε βράχους, τους λιώνουν στην κοιλιά τους και τους εκτοξεύουν σαν μπάλες λιωμένης λάβας. Η αχίλλειος πτέρνα τους είναι η κάκιστη όρασή τους, λόγω της οποίας μπορεί να περάσουν ακόμα και ένα βράχο για αυγό και να καθίσουν πάνω του περιμένοντας να το επωάσουν.
[[page_break]]
ΦΡΙΚΤΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
Ο πιο ασυνήθιστος απ' τους δράκους, ο φρικτός δικέφαλος είναι εύκολο να εντοπιστεί (κι είναι εύκολο να φανταστείς από πού πήρε το όνομά του): ψάξε να δεις δυο κεφάλια, το καθένα σε διαφορετικό λαιμό, που μπορούν να "κουμπώσουν" σε έναν. Είναι αλάνθαστος, με τα δυο του κεφάλια. Τα κεφάλια είναι ανεξάρτητα με διαφορετικές σκέψεις και διαφορετικές προσωπικότητες. Αυτός ο ελισσόμενος και πανούργος δράκος είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος που δύσκολα πιάνεται. Τα δυο του κεφάλια μπορούν να δουλέψουν σε διάταξη αφ’ ενός ζυγού (όταν το επιθυμούν), να ξεγελάσουν και να επιτεθούν σε οποιοδήποτε εχθρό. Αν και είναι ο πιο μακρύς δράκος, έχει τα μικρότερα φτερά, που μαζί με τα κοντόχοντρα πόδια του, τον κάνουν να μην είναι αποτελεσματικός ούτε στον αέρα ούτε στο έδαφος, όπου περνούν και τον περισσότερο καιρό τους. Οι Δικέφαλοι είναι μοναχικοί και προτιμούν να κυνηγούν μόνοι. Βγαίνουν έξω μετά τη δύση του ηλίου περιφερόμενοι στα σκοτεινά δάση αναζητώντας θύματα. Η επίθεση ενός Δικέφαλου δε μοιάζει με κανενός άλλου. Αντί να βγάζει φλόγες, ένας Δικέφαλος προκαλεί εκρήξεις. Το ένα κεφάλι ΒΓΑΖΕΙ βενζίνη και το άλλο κεφάλι… την ΑΝΑΒΕΙ. Όταν τα βάζει με τον εαυτό του, ολόκληρο το τέρας ακινητοποιείται, καθιστώντας το ευάλωτο στην κάθε επίθεση.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Αν και διεθνώς θεωρείται ο άρχων όλων των δράκων, στην πραγματικότητα λίγα είναι γνωστά για τον Κόκκινο Θάνατο, το Ερπετό της Μέσης Γης –γνωστοί είναι άλλωστε οι θρύλοι για τα γιγαντιαία ερπετά που υπάρχουν στην οικουμένη και ιδίως σε μέρη όπως η Κίνα, η Αφρική και η Ρωσία. Κάποιοι πιστεύουν ότι η ορμέμφυτη μέχρι θανάτου μάχη τους, είναι μάχη για επικράτηση, με τον απόλυτο νικητή να βασιλεύει στο κέντρο του κόσμου, εξορίζοντας τους ελάχιστους επιζώντες σε απόμακρες περιοχές. Μάλιστα, πιστεύεται πως ζουν για 2000 χρόνια και πως πριν πεθάνουν γεννάνε 3000 αυγά. Αφού βγούνε από το αυγό τους, τα μικρά αλληλοσκοτώνονται για περίπου 100 χρόνια μέχρι να επιβληθεί σε όλη την εδαφική επικράτεια ο κυρίαρχος δράκος, ο οποίος και κυβερνά το σύμπαν. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δράκους οι Κόκκινοι Θάνατοι μπορούν να μείνουν σε ένα και μόνο σημείο περιμένοντας τους μικρότερους δράκους να τους φέρουν τροφή. Βέβαια, άμα πεινάσουν δεν το έχουν σε τίποτα να βγουν προς αναζήτηση λείας… δηλ ανθρώπων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής
Μετάφραση: Μάντυ Λάμπου
Ψάρης: Βαγγέλης Ευαγγέλου
Άστριντ: Ηρώ Μπέζου
Στωικός: Νίκος Παπαδόπουλος
Σκόρδος: Χάρης Γρηγορόπουλος
Μύξαρχος: Αντίνοος Αλμπάνης
Λέπιας: Φοίβος Ριμένας
Πέτρας: Δημήτρης Μαρίζας
Πέτρα: Γιώτα Μηλίτση
Συμμετέχουν: Αργύρης Παυλίδης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Θάνος, Γιώργος Πετρόχειλος, Άντρια Ράπτη, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Προκοπίου, Σταύρος Μαυρίδης.