Όταν ο Λάρι Κράουν απολύεται ανεξήγητα από τη θέση του ως υπάλληλος καταστήματος, συνειδητοποιεί ότι ήρθε η ώρα για κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πνιγμένος στα χρέη και χωρίς προσανατολισμό, επιστρέφει στα θρανία, πηγαίνοντας ξανά στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα κάνει παρέα με μια ομάδα φοιτητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα νιώσει μια ξεχωριστή έλξη για την καθηγήτριά του.
Πληροφορίες
Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους - μετά την ταινία “Charlie Wilson’s War” - και συμπρωταγωνιστούν στην υπέροχη κωμωδία “Larry Crowne”. Ο Τομ Χανκς κάθεται επίσης στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ συνυπογράφει το σενάριο με την Νία Βαρντάλος.
Η ταινία αναφέρεται με γλυκό και συνάμα αστείο τρόπο στις μικρές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή, στη δύναμη για νέα ξεκινήματα και στις αλλαγές που μας καθορίζουν.
Σενάριο
Για τον Τομ Χανκς, η δημιουργία της ιστορίας του "Larry Crowne" ήταν μια διαδικασία που κράτησε χρόνια. Μετά το σχολείο, ο Χανκς φοίτησε σε junior college κι οι εμπειρίες που απέκτησε εκεί είχαν τεράστιο αντίκτυπο πάνω του. "Αυτό ήταν στα μισά των ΄70s, όπου υπήρχε η αίσθηση της ρευστότητας" δηλώνει ο Χανκς. "Στην τάξη μου υπήρχε κάποιος μεσήλικας, κάποιος στα 50 του, κάποιος που μόλις είχε γυρίσει από το Βιετνάμ. Έγινα φίλος σχεδόν με όλους όσους ήταν στην τάξη, ανακαλύπτοντας έναν πλούτο βιωμάτων ανάμεσά τους. Από την εμπειρία μου στο junior college προέκυψε ο χαρακτήρας του Λάρι Κράουν. Η ζωή του αλλάζει δραστικά όταν χάνει τη δουλειά του. Τον απολύουν με την πρόφαση πως δεν υπάρχει εξέλιξη για εκείνον μιας και δεν έχει σπουδάσει σε κολέγιο."
Το 2006, ο Χανκς ανέπτυξε ακόμα περισσότερο την ιδέα με την σεναριογράφο Νία Βαρντάλος, με την οποία είχε συνεργαστεί ως παραγωγός στην ταινία "My Big Fat Greek Wedding". "Ήθελα να συνεργαστώ με την Νία διότι χρειαζόμουν την εμπειρία της" αναφέρει ο Χανκς. "Υπάρχουν χαρακτήρες στην ταινία και ήθελα όλοι να έχουν ολοκληρωμένες φωνές και ολοκληρωμένες ιστορίες, έπρεπε να είναι αυθεντικοί. Δούλευε πάνω στο σενάριο της ταινίας και στο τέλος το έπαιρνα στα χέρια μου κι άρχιζα να το μοντάρω. Αυτού του είδους η συνεργασία με την Νία κράτησε μέχρι το τέλος."
Η ιδέα ενός εργαζομένου, που χάνει τη δουλειά του και αναγκάζεται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, ήρθε στον Χανκς πολλά χρόνια πριν την πρόσφατη οικονομική κρίση. Κατά τη διάρκεια της γραφής του σεναρίου, βλέποντας τα επακόλουθα της κρίσης που άφησε εκατομμύρια ανθρώπους σε οικονομική αναταραχή και με αβέβεαιο μέλλον, ο Χανκς δεν μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστος και ενσωμάτωσε τα στοιχεία αυτά στην ταινία.
Trivia
Ο Χανκς και ο υπεύθυνος σκηνικών, Βίκτορ Κέμπστερ, ανέλαβαν την αναζήτηση των πολλών σκούτερ που χρησιμοποιούνται στην ταινία. Τα σκούτερ αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την μεταμόρφωση του Λάρι Κράουν. Με τη βοήθεια του συντονιστή μεταφορών Νταν Μάροου, ο Κέμπτσερ και ο Χανκς ταίριαξαν κάθε ηθοποιό με το σκούτερ του/της. Ο στόχος τους ήταν να βεβαιωθούν πως τα οχήματα της ταινίας δε θα ήταν απλά μέρος του σκηνικού, αλλά θα συμπλήρωναν την παλέτα χρωμάτων που επιθυμούσε ο διευθυντής φωτογραφίας Φίλιπ Ρούσελοτ.
Όταν ο Λάρι αγοράζει ένα σκούτερ, η ζωή του αρχίζει να αλλάζει. "Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να πηγαίνεις στο σχολείο με ένα τεράστιο SUV, με ραδιόφωνο και κλιματισμό, και στο να πηγαίνεις στο σχολείο μ’ ένα θορυβώδες σκούτερ" εξηγεί ο Χανκς. "Πρέπει να φοράς κράνος, ο αέρας είναι στο πρόσωπό σου και αισθάνεσαι κάθε στοιχείο. Αν έχει κρύο τότε κρυώνεις, αν έχει ζέστη τότε ζεσταίνεσαι. Με το πρώτο του μόλις βήμα, ο Λάρι αποκτά μια ολοκαίνουρια εμπειρία από τη διαδρομή του προς το σχολείο."
Στις ΗΠΑ υπάρχει μια αρκετά μεγάλη υποκουλτούρα από λάτρεις των σκούτερ. Η ομάδα του Κέμπστερ κατάφερε να βρει πάρα πολλές ομάδες και πολλούς ιδιοκτήτες που ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν το πάθος του για τα οχήματα ? είτε vintage είτε νέα μοντέλα. Οι περισσότεροι ήταν διατεθειμένοι να δανείσουν τα σκούτερ τους, ενώ παρείχαν πληροφορίες για το που υπάρχουν ανταλλακτικά. Υπήρχαν επίσης κάποιοι που προσφέρθηκαν ως μέλη της ομάδας του Λάρι Κράουν στην ταινία.