Βιογραφικό
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1952, Κιάτο.
Είναι πολυσχιδής προσωπικότητα με αστείρευτο χιούμορ ενώ έχει διαπρέψει ως ηθοποιός, τραγουδιστής και εικαστικός.
Αγαπήθηκε πολύ από τη συμμετοχή του “Στους Στάβλους της Εριέττας Ζαίμη” με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών.
Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βακαλό και θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Κατσέλη.
Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τις κατασκευές και δημιούργησε σκηνικά για το θέατρο.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, τόσο στο θέατρο πρόζας όσο και στο μουσικό θέατρο, όπως στα έργα Δωδέκατη Νύχτα [Twelfth night] του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη στην Πειραματική Σκηνή «Τέχνης» Θεσσαλονίκης (1995), Στησιχόρου και Πιπίνου Γωνία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (1996), Νεφέλες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά στην Επίδαυρο (1998), Οπερέτα [Operetka] του Βιτόλντ Γκόμπροβιτς, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη στο ΚΘΒΕ (2005), Σιρανό ντε Μπερζεράκ [Cyrano de Bergerac] του Εντμόν Ροστάν, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο (2010).
Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και παραγωγές. Ως εικαστικός έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Νέες Μορφές στην Αθήνα (1993-2008), ενώ η πιο πρόσφατη έκθεσή του με τίτλο Καστράτο [Castrato] (2010) παρουσιάστηκε στην γκαλερί The Breeder.
Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη κ.α.). Το 1993 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιεννάλε της Βενετίας (Απέρτο).
Το 2010 έλαβε διάκριση από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (AICA). Εμφανίστηκε ερμηνεύοντας παλιά ελαφρά τραγούδια σε Πάτρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε στην οπερέτα Οι απάχηδες των Αθηνών (2008), σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, και στο μουσικό θέαμα Το μικρόβιο του έρωτα (2009), σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα/Σοφίας Σπυράτου.
Συμμετείχε, επίσης, στο μουσικό θέαμα Αναζητώντας τον Αττίκ (Θέατρο Μπάντμιντον 2012, Λάμπρος Λιάβας).