Αναζήτηση
βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
08/10/1976
Ηλικία
48
Social Media
Βιογραφικό

Ο Kida Khodr Ramadan (γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου 1976) είναι Γερμανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την ερμηνεία του Ali "Toni" Hamady στη σειρά 4 Blocks.

Πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε το 1976 στη Βηρυτό ως το πέμπτο παιδί μιας οικογένειας Mhallami. Ο πατέρας του, Mohamad Ramadan, ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας. Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος του Λιβάνου κλιμακώθηκε και οι συγγενείς της οικογένειας σκοτώθηκαν, η οικογένεια αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Λίβανο για τη Γερμανία. Μετακόμισαν στο Δυτικό Βερολίνο, όπου αρχικά ζούσαν σε ένα σπίτι για αιτούντες άσυλο στο Kreuzberg.

Φοίτησε στο σχολείο Hector-Peterson-Gesamtschule school στι Kreuzberg.[3] Δεν τον ενδιέφερε το σχολείο, το διέκοψε και εντάχθηκε στην τοπική hip-hop και breakdance σκηνή. Συμμετείχε σε παραστάσεις δρόμου με Τούρκοι και Αραβόφωνους νέους στο Kurfurstendamm και άλλα σημεία.


Καριέρα
Ο Τουρκο-Γερμανός σκηνοθέτης Neco Celik έδωσε στο Ραμαντάν την ευκαιρία, το 2003 δίνοντάς του ρόλο στο Alltag, στο οποίο δύο νεαροί ληστεύουν ένα μπουκμέικερ στο Kreuzberg. Το πρώτο του έργο ως σόλο σκηνοθέτης ήταν το "In Berlin wachst kein Orangenbaum" (Στο Βερολίνο δεν φυτρώνουν πορτοκαλιές), στο οποίο ήταν και σεναριογράφος μαζί με τον Juri Sternburg, και παραγωγός. Έκανε πρεμιέρα στο Filmfest Munchen Pop-up το 2020.

Προσωπική ζωή
Το 1996 παντρεύτηκε τη Meryem στην Τουρκία. Έχουν μαζί έξι παιδιά. Παίζει boules αγωνιστικά. Ζει στο Βερολίνο.

Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551