Αναζήτηση
Κωστής Καρπόζηλος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Κωστής Καρπόζηλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Columbia University (Stavros Niarchos Foundation Post-Doctoral Fellowship Program), ενώ διδάσκει στο Sciences Po στην πόλη της Reims. Αυτήν την περίοδο προετοιμάζει ένα βιβλίο γύρω από την ανάδυση των “πρώην κομμουνιστών” στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και ειδικότερα τις μεταβολές των επαναστατικών κινημάτων από την μεσοπολεμική έως την μεταπολεμική περίοδο.
Σπούδασε Νεοελληνική Λογοτεχνία στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002), ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιστορική Έρευνα στο πανεπιστήμιο του Sheffield (2004) και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (2010).
Στη διατριβή του, “Ελληνοαμερικανοί εργάτες, κομμουνιστικό κίνημα και συνδικάτα (1900-1950). Αναζητώντας τον εργατικό εξαμερικανισμό την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης”, ασχολήθηκε με τον μεταναστευτικό ριζοσπαστισμό, τους κοινωνικούς και πολιτικούς μετασχηματισμούς στα χρόνια της Ύφεσης και την αλληλεπίδραση της εθνότητας και της τάξης στο πλαίσιο του εργατικού εξαμερικανισμού.
Το ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία: η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού”, που βασίζεται στη διατριβή του, θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2013.
Τον Φεβρουάριο του 2013 αναμένεται η έκδοση του βιβλίου του για τον σοσιαλιστή διανοούμενο Σταύρο Καλλέργη, που στηρίζεται στην επεξεργασία του ομώνυμου αρχείου στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη.
Παράλληλα, προετοιμάζει ένα βιβλίο γύρω από τον ελληνοαμερικανικό ριζοσπαστισμό και τις κοινωνικές διεργασίες των μεταναστευτικών κοινοτήτων έως την περίοδο του Μακαρθισμού (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).
Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο ένθετο “Βιβλιοδρόμιο” της εφημερίδας Τα Νέα, ενώ τo 2011 ήταν υπότροφος του Center for the U.S. and the Cold War στο New York University και εργάστηκε με σύμβαση έργου λέκτορα (Π.Δ. 407/80) στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551