Αναζήτηση
Τζον Ντίκον (Deacon John Moore) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
19/07/1951
Ηλικία
73
Βιογραφικό
Ο Τζον Ντίκον (γενν. 19 Ιουλίου 1951 στο Λέστερ, Αγγλία) είναι μπασίστας διάσημος ως μέλος του ροκ συγκροτήματος Queen.

Οι Queen είχαν χρησιμοποιήσει έξι μπασίστες πριν από αυτόν και, όπως έχει πει ο ίδιος, αυτό τον έκανε να νιώθει σαν το "καινούριο αγόρι". Στις πρώτες εμφανίσεις των Queen δεν είχε δικό του μικρόφωνο, γι' αυτό αναγκαζόταν να τραγουδάει από το μικρόφωνο του Φρέντι Μέρκιουρι.
Ωστόσο, όταν το συγκρότημα άρχισε να ηχογραφεί το Sheer Heart Attack, ο Ντίκον ενσωματώθηκε σε αυτό και έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Το Caribbean Misfire, το Spread Your Wings και το εξαιρετικό You're My Best Friend έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά στους πρώτους θαυμαστές των Queen.
Μάλιστα, το You're My Best Friend είναι από τα πλέον πολυπαιγμένα στο ραδιόφωνο Αγγλικά τραγούδια, ακόμα και τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Το 1980 γράφει ένα από τα διασημότερα τραγούδια των Queen, το "Another One Bites the Dust". Αυτό το funky τραγούδι ανέβασε το συγκρότημα ψηλά στα τσαρτς και μπήκε, μαζί με το "You're My Best Friend" στο CD "Greatest Hits". Γι' αυτό τραγούδι ο Ντίκον κατηγορήθηκε ότι εισήγαγε μυστικά μηνύματα με σατανιστικό περιεχόμενο. Πράγματι, αν το ρεφραίν παιχτεί ανάποδα, ακούγονται οι λέξεις "It's Fun to Smoke Marijuana" ("Έχει πλάκα να καπνίζεις μαριχουάνα").

Το 1982, στο άλμπουμ "Hot Space" γράφει ένα από τα χαρακτηριστικά του τραγούδια, το "Back Chat".
Το τραγούδι ήταν πιο funk από το "Another One Bites the Dust", και είχε στοιχεία μουσικής σάουλ (soul). Παρόλο που στο μουσικό βίντεο ο Μπράιαν Μέι (Brian May) εμφανίζεται να παίζει κιθάρα, ο Τζον Ντίκον είχε παίξει ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και ντραμς στην έκδοση του CD. Η κιθάρα που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια Fender Telecaster, ακριβώς όπως στο "Crazy Little Thing Called Love". Για το "Back Chat" υπήρξε μια ισχυρή διαφωνία μεταξύ Ντίκον και Μπράιαν Μέι, επειδή ο τελευταίος ήθελε να κρατήσουν οι Queen το stadium rock ύφος τους. Ο Ντίκον επέμενε στα πειραματικά funk και soul κομμάτια.

Το 1997 εμφανίζεται για τελευταία φορά με τους Queen. Αποσύρθηκε την ίδια χρονιά λέγοντας "δεν μπορώ να φανταστώ τους Queen χωρίς τον Φρέντι Μέρκιουρι".
Μερικοί ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησε ως δικαιολογία την οικογένειά του, λέγοντας πως πρέπει να αφιερώσει πιο πολύ χρόνο σ' αυτήν, για να εγκαταλείψει το συγκρότημα.
Ο Μπράιαν Μέι είπε σε συνέντευξή του (τέλη του 2008): "Κανείς δεν ξέρει πού είναι ο Τζον και τι κάνει. Μια φορά μας πήρε τη... Διαβάστε περισσότερα
λέφωνο για να μας πει συγχαρητήρια που είχε μεγάλη επιτυχία το μιούζικαλ We Will Rock You, αλλά, όταν του τηλεφωνούμε, πολύ σπάνια μας απαντά."
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551