Αναζήτηση
Corneliu Porumboiu βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
27/05/1905
Ηλικία
119
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1974 στην Βασλούι της Ρουμανίας. Ο πατέρας του, Άντριαν Πορουμπόιου, είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Βασλούι.

Ο Κορνέλιου Πορουμπόιου, σπούδασε Σκηνοθεσία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Θεάτρου και Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου. Η πρώτη ταινία που γυρίζει είναι το μικρού μήκους «A Trip to the City» (2003), που κέρδισε το Βραβείο της Cinéfondation στις Κάννες το 2004 και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μονπελιέ.

Το 2005 γυρίζει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «12:08 East of Bucharest» («Ήταν ή δεν ήταν;») η οποία κερδίζει μία θέση στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Κανών και τελικά φεύγει από εκεί με το βραβείο Χρυσή Κάμερα για το 2006. Η ταινία διανεμήθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες και απέσπασε πάνω από 20 βραβεία σε φεστιβάλ διεθνώς.

Η «Αστυνομία, Ταυτότητα» είναι η δεύτερη και πιο πρόσφατη μεγάλου μήκους ταινία, όπου ο Κορνέλιου Πορουμπόιου υπογράφει το σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή. Έχει ήδη αποσπάσει το Βραβείο FIPRESCI και το Βραβείο της Κριτικής επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Κανών, και ακόμη 10 Βραβεία σε άλλα φεστιβάλ.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551