Αναζήτηση
Το προξενιό της Ιουλίας - Άννα Μάσχα: "Το τέλος του Προβιού είναι γυναικεία υπόθεση" | iShow.gr
Ειδήσεις
Το προξενιό της Ιουλίας - Άννα Μάσχα: "Το τέλος του Προβιού είναι γυναικεία υπόθεση"
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024
16:20


Η Άννα Μάσχα, η σκληρή Χάδω από το «Προξενιό της Ιουλίας», ήταν σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου, καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε με την Κατερίνα Καινούργιου για τον ρόλο της στη σειρά, το αποψινό αποκαλυπτικό φινάλε, αλλά και τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

«Η σκηνή που η Χάδω δίνει τέλος στη ζωή της, ήταν αρκετά δύσκολη» μας λέει αρχικά η Άννα Μάσχα και συνεχίζει ευχαριστώντας «όλη την ομάδα που έδωσε αυτόν τον λυρισμό στη σκηνή με το αίμα που τρέχει. Είχε κάτι ποιητικό αυτή η σκηνή. Ήταν σκληρό, το τέλος, εκ του αποτελέσματος, αλλά η αντιμετώπιση του πράγματος αισθητικά είχε λυρισμό, είχε ποίηση… Η Χάδω αυτοκτονεί γιατί μπροστά της πια δε βλέπει τίποτα, δεν έχει ορίζοντα πια αυτή η γυναίκα. Τα έχει χάσει όλα, δεν έχει άλλες ευκαιρίες».

Για την συγκλονιστική σκηνή με τον Επιφάνειο: «Εκεί μαθαίνει στην ουσία ότι το Βγενιώ πέθανε, γιατί εκείνη δεν το γνωρίζει. Πηγαίνει εκεί με το όπλο πιστεύοντας ότι αυτός την έχει πάρει για μία ακόμη φορά για να την δώσει πίσω στην βιολογική της μητέρα και να την πάρει να φύγουν. Η Χάδω ήδη από αυτή τη σκηνή, θεωρώ, ότι έχει περάσει στην απέναντι όχθη. Το μυαλό της είναι ήδη θολωμένο. Δεν έχει χάσει τα λογικά της εντελώς, αλλά είναι σε ακραία περιοχή».  

Για τον χαρακτήρα της ηρωίδας της: «Πολλά μπορεί να πει κανείς για ένα τέτοιο χαρακτήρα. Ακραίος, με αρκετά εσωτερικευμένη την πατριαρχεία, μία αδικημένη γυναίκα με προσόντα, με ικανότητες που δεν έκανε τίποτα στη ζωή της και γέμισε κακία… Αυτοί οι ακραίοι χαρακτήρες δε μπορούν να έχουν καλό τέλος. Μόνο ακραίο… Δεν ξέρω αν αγάπησα κάτι στη Χάδω, γιατί κι εγώ πολλές φορές ήμουν απέναντι από αυτά που πρέσβευε και έλεγε, που υποστήριζε και έκανε, εντελώς απέναντι. Ομολογώ όμως ότι κατανοώ από πού πηγάζει το δράμα της. Νομίζω ότι την κατανοώ. Δεν ξέρω αν θα την έκανα παρέα, αλλά την κατανοώ. Υπάρχουν σημεία του κάθε ρόλου, που ακουμπούν μέσα μας».

Για το ποιος σκότωσε τον Γιωργίκη Προβιό: «Το ωραίο σεναριακό εύρημα, κυρίως των δύο τελευταίων επεισοδίων, είναι που γίνεται αυτή η πρωθύστερη χρήση του χρόνου όπου ενώ είδαμε το τέλος της Χάδως χθες, θα την ξαναδούμε σήμερα. Θα δούμε το μοιραίο βράδυ, αυτές τις ώρες, που οδήγησαν στο τέλος… Το τέλος του Γιωργίκη Προβιού είναι γυναικεία υπόθεση… Είναι πολύ δίκαιο, αλλά ταυτόχρονα βαθιά ανατρεπτικό το φινάλε. Δεν το περιμέναμε ούτε κι εμείς το φινάλε αυτό».

Για το εάν μετανιώνει που τόσα χρόνια έλεγε όχι στην τηλεόραση: «Πιστεύω ότι για όλα υπάρχει η σωστή στιγμή, οπότε μ’ αυτή την έννοια δεν μετανιώνω. Χαίρομαι πάρα πολύ που τα τελευταία δύο χρόνια άνοιξα αυτή την πόρτα στην τηλεόραση και περνάω πολύ ωραία».

Βρέθηκε στην δεκαετία του ’80 με την Διαμάντω, μετά στην δεκαετία του ’60 με την Χάδω και τώρα στο σήμερα με την «Διάφανη αγάπη». Τι λέει, η Άννα Μάσχα, για το σενάριο και το ρόλο της στη νέα σειρά του Alpha «Διάφανη αγάπη» στην οποία θα πρωταγωνιστεί από τη νέα σεζόν: «Η σειρά βασικά διαδραματίζεται στον επίγειο κόσμο, απλά υπάρχει αυτό το εύρημα ότι ο πρωταγωνιστής, ο οποίος πεθαίνει στο πρώτο επεισόδιο, είναι σαν ζωντανός απλά τον βλέπουν μόνο λίγοι. Ελάχιστοι μπορούν και τον βλέπουν, οι υπόλοιποι όχι. Κάτι τον κρατάει εδώ και δεν μπορεί να διασχίσει την πύλη. Αυτό που τον κρατάει εδώ είναι ότι κινδυνεύει η γυναίκα του… Είναι πολύ καλό το καστ. Είναι ο Νίκος Ψαρράς, είναι ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, είναι η Μέγκι Σούλι, ο Μιχάλης Σαράντης, ο Μιχάλης Οικονόμου, η Θεόβη Στύλλου, είναι πάρα πολλοί. Εγώ υποδύομαι τη μητέρα της κοπέλας που βλέπει τον νεκρό αστυνομικό. Δεν μπορούν να το δουν όλοι. Στο σενάριο εμείς μιλάμε και εκείνος είναι μαζί μας, αλλά δεν τον βλέπουμε, ενώ μπορεί να είναι παντού ανά πάσα στιγμή, να ακούει τα πάντα. Κάτι τον κρατάει και δεν μπορεί να φύγει από αυτό τον κόσμο. Θα φύγει μόνο όταν έχει τελειώσει η αποστολή του, όταν κανείς δεν τον χρειάζεται πια εδώ».





Σχετικά πρόσωπα
Κατερίνα Καινούργιου
Μιχάλης Οικονόμου
Νίκος Ψαρράς
Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης
Μιχάλης Σαράντης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551