Αναζήτηση
The Music of Hans Zimmer VS John Williams: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 9 & 10 Ιουλίου | iShow.gr
Ειδήσεις
The Music of Hans Zimmer VS John Williams: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 9 & 10 Ιουλίου
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024
15:11


Ο John Williams, βραβευμένος με πέντε Βραβεία OSCARS, τέσσερις GOLDEN GLOBES, επτά BAFTA και είκοσι τρία βραβεία GRAMMYS, είναι Αμερικανός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας. Κατέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων για OSCAR, 52 υποψηφιότητες, μετά τον Walt Disney. Το 2005, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου διάλεξε το μουσικό θέμα του Πόλεμου των Άστρων ως το σπουδαιότερο soundtrack όλων των εποχών. Ο Williams έχει συνθέσει το μουσικό θέμα σε 8 από τις 20 ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην Αμερική.

Για πάνω από έξι δεκαετίες, ο John Williams έχει συνθέσει μερικά από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα μουσικά θέματα στην ιστορία του κινηματογράφου: Τα σαγόνια του καρχαρία, Ο Πόλεμος των Άστρων, Σούπερμαν, Ιντιάνα Τζόουνς, Ε.Τ. ο Εξωγήινος, Επτά χρόνια στο Θιβέτ, Τζουράσικ Παρκ, JFK, Γεννημένος την 4η Ιουλίου, Τεχνητή νοημοσύνη, Η λίστα του Σίντλερ και οι τρεις πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ. Είναι ο μόνιμος συνεργάτης του Steven Spielberg.

Συνέθεσε τη μουσική για Ολυμπιακούς Αγώνες, το μουσικό θέμα των τηλεοπτικών σειρών Lost in Space και Land of the Giants. Παράλληλα, έχει συνθέσει αναρίθμητα έργα κλασικής μουσικής (κονσέρτα, σονάτες και μουσική δωματίου για ορχηστρικά σύνολα και σόλο όργανα).


Ο Hans Zimmer, βραβευμένος με δύο Βραβεία OSCARS, ένα CLASSICAL BRIT AWARD, δύο GOLDEN GLOBES και τέσσερα βραβεία GRAMMYS, είναι Γερμανός συνθέτης και μουσικός παραγωγός. Πέρασε το πρώτο μέρος της καριέρας του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 100 ταινίες, πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσα τους το βασικό θέμα της θρυλικής σειράς The Crown του Netflix, και για ντοκιμαντέρ σχετικά με τη φύση και την άγρια ζωή που παρουσίασε ο David Attenborough. Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς άλλους συνθέτες, όπως ο Stanley Myers, και σημαντικότατους σκηνοθέτες ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Christopher Nolan, Ridley Scott, Ron Howard, Gore Verbinski, Michael Bay, Guy Ritchie, και Denis Villeneuve. Έχει προταθεί πολλές φορές για τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς. Η πρώτη ταινία την οποία επένδυσε μουσικά ήταν η «Terminal Exposure» του Νίκου Μαστοράκη το 1987. Είναι επικεφαλής του τμήματος μουσικής των ταινιών της DreamWorks.

Τα soundtracks από τις διάσημες ταινίες του, όπως Ο Μονομάχος, Ο Άνθρωπος της Βροχής, Θέλμα & Λουίζ, Ο βασιλιάς των λιονταριών, Dune, Top Gun, James Bond: No Time to Die, Blade Runner 2049, Inception, Η λεπτή κόκκινη γραμμή, Ο τελευταίος Σαμουράι, Καλύτερα δε γίνεται, Ο κώδικας Da Vinci, και πολλές-πολλές άλλες, παρουσιάζονται σε συνεχείς παγκόσμιες περιοδείες με εκατομμύρια ενθουσιώδεις θεατές στα διάσημα ορχηστρικά κονσέρτα του.


Ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα Φιλαρμόνια

Η Φιλαρμόνια ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016. Ιδρύθηκε με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και εν γένει να προβάλλει την έντεχνη και ποιοτική μουσική.

H Φιλαρμόνια στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία κι έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική διαδρομή στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, έχοντας ερμηνεύσει πολλά έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσθέτει τη δική της «νότα» στην προσπάθεια αναβάθμισης της μουσικής µας ζωής, με συνεχείς προσπάθειες για επέκταση και πρόοδο, όπως αποδεικνύει και η δημιουργία το 2020 τμήματος που ειδικεύεται σε συναυλίες με έργα μεγάλων ξένων συνθετών.







Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551