Αναζήτηση
Σαν σήμερα η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της – Οι θεωρίες συνωμοσίας για το μοιραίο βράδυ | iShow.gr
Ειδήσεις
Σαν σήμερα η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της – Οι θεωρίες συνωμοσίας για το μοιραίο βράδυ
Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024
10:37

«Η Μέριλιν Μονρόε αυτοκτόνησε. Βρέθηκε γυμνή στο κρεβάτι με το τηλέφωνο στο χέρι… Πήρε 40 χάπια»… Αυτό ήταν το σοκαριστικό εξώφυλλο της εφημερίδας New York Mirror την 6η Αυγούστου του 1962, που βύθιζε στο απόλυτο πένθος τους φανατικούς θαυμαστές της.

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι η επίσημη εκδοχή του τι συνέβη το μοιραίο βράδυ του θανάτου της διάσημης σταρ, αν και οι θεωρίες συνωμοσίας από τότε δίνουν και παίρνουν.

merilyn-monroe-(1).jpg

Η Μονρόε πέρασε την τελευταία μέρα της ζωής της, το Σάββατο 4 Αυγούστου, στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Εκείνο το πρωί, συναντήθηκε με τον φωτογράφο Λόρενς Σίλερ για να συζητήσει τη δυνατότητα του Playboy να δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί από την ίδια. Απόλαυσε επίσης μασάζ από τον προσωπικό της μασέρ και μίλησε με φίλους στο τηλέφωνο. Στο σπίτι της εκείνο το πρωί ήταν επίσης η οικονόμος της, η Ένις Μάρεϊ, και η δημοσιογράφος Πατρίσια Νιούκομπ, η οποία είχε παραμείνει μια νύχτα στο σπίτι καθώς όπως είχε καταθέσει η τελευταία η Μονρόε που ήταν προσωπική της φίλη, δεν είχε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και την ήθελε κοντά της.

merilyn-monroe-(2).jpg

Στις 4:30 μ.μ. του Σάββατου 4 Αυγούστου, ο ψυχίατρος της Μονρόε, Ραλφ Γκρίσον, έφτασε στο σπίτι για να κάνει μια θεραπευτική συνεδρία και ζήτησε από την Νιούκομπ να φύγει. Πριν φύγει ο Γκρίνσον περίπου στις 7 μ.μ., ζήτησε από την οικονόμο, να διανυκτερεύσει εκεί και να κάνει συντροφιά στην Μονρόε.

Η σταρ του Χόλιγουντ εκείνο το βράδυ αποσύρθηκε και πήγε στην κρεβατοκάμαρά της περίπου στις 8 μ.μ. Έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ηθοποιό Πίτερ Λόφορντ ο οποίος προσπαθούσε να την πείσει να βρεθεί στο πάρτι του εκείνο το βράδυ, μάταια όμως. Ο Λόφορντ ανησύχησε επειδή η Μονρόε ακουγόταν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών η οποία του είπε: «να πείτε αντίο στην Πατ, αντίο στον πρόεδρο (κουνιάδο του Λόφορντ), και αντίο στον εαυτό σας, γιατί είστε καλός άντρας», πριν του κλείσει το τηλέφωνο.

merilyn-monroe-(7).jpg

Μην μπορώντας να φτάσει εγκαίρως στη Μονρόε, ο Λόφορντ κάλεσε τον πράκτορά του Μίλτον Έμπινς, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάει στον Γκρίνσον, και αργότερα κάλεσε τον δικηγόρο της Μονρόε, Μίλτον Ρούντιν. Ο τελευταίος τηλεφώνησε στο σπίτι της Μονρόε και πήρε την διαβεβαίωση ότι η Μονρόε ήταν μια χαρά.

merilyn-monroe-(9).jpg

Περίπου στις 3:30 π.μ. την Κυριακή, 5 Αυγούστου, η Μάρεϊ ξύπνησε «και αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» καθώς είδε φως κάτω από την πόρτα του υπνοδωματίου της Μονρόε, αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση και βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Η οικονόμος τηλεφώνησε στον Γκρίνσον, ο οποίος τη συμβούλεψε να κοιτάξει μέσα από ένα παράθυρο, και είδε τη Μονρόε ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι της, καλυμμένη από ένα σεντόνι να κρατά ένα ακουστικό τηλεφώνου. Ο Γκρίνσον έφτασε λίγο αργότερα και μπήκε στο δωμάτιο σπάζοντας ένα παράθυρο όπου βρήκε την Μονρόε νεκρή. Κάλεσε τον γιατρό της, Χάιμαν Εντζέλμπεργκ, ο οποίος έφτασε στο σπίτι περίπου στις 3:50 π.μ. και επιβεβαίωσε επίσημα το θάνατό της. Στις 4:25 π.μ., ενημέρωσαν το Αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες.

merilyn-monroe-(11).jpg

Ο αναπληρωτής ιατροδικαστής Τόμας Νογκούτσι διενήργησε την αυτοψία στο άψυχο σώμα της Μονρόε την ίδια ημέρα που βρέθηκε νεκρή και που όπως αποδείχτηκε ήταν μία μέρα μετά τον θάνατό της. Γιατί όπως ανακαλύφθηκε, η εκτίμηση για την ώρα θανάτου της ήταν μεταξύ 8:30 και 10:30 μ.μ. στις 4 Αυγούστου. Μετά από τοξικολογική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι η αιτία του θανάτου της ήταν οξεία δηλητηρίαση από βαρβιτουρικά, είχε 8 mg% ένυδρης χλωράλης και 4,5 mg% πεντοβαρβιτάλης (Nembutal) στο αίμα της και 13 mg% πεντοβαρβιτάλης στο ήπαρ. Αποκλείστηκε λοιπόν η πιθανότητα δολοφονίας και ενισχύθηκε αυτή της αυτοκτονίας.

merilyn-monroe-(12).jpg

Όπως έγινε γνωστό από τους ψυχιάτρους που την παρακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα, η Μέριλιν Μονρόε υπέφερε από ψυχιατρική διαταραχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντιμετώπησε σοβαρούς φόβους και συχνές καταθλίψεις. Οι αλλαγές στη διάθεση της ήταν απότομες και απρόβλεπτες. Μεταξύ των συμπτωμάτων της ψυχολογικής κατάστασης που βρισκόταν, η διαταραχή του ύπνου ήταν εμφανής, για την οποία είχε πάρει ηρεμιστικά φάρμακα για πολλά χρόνια. Ήταν έτσι εξοικειωμένη και έμπειρη στη χρήση ηρεμιστικών φαρμάκων και γνώριζε τους κινδύνους τους.

merilyn-monroe-(10).jpg

Και κάπου εδώ ξεκίνησαν οι… θεωρίες συνωμοσίας που αφορούσαν στον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε καθώς τη δεκαετία του 1970, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι επρόκειτο για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία. Λόγω αυτών των ισχυρισμών, ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζον Βαν ντε Καμπ είχε αναθέσει τότε στον συνάδελφό του Ρόναλντ Χ. Κάρολ να διενεργήσει μια νέα έρευνα το 1982 για να δει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική έρευνα. Ο Κάρολ συνεργάστηκε με τον Άλαν Μπ. Τόμιτς, έναν ανακριτή, για πάνω από τρεις μήνες σε μια έρευνα που κατέληξε σε έκθεση τριάντα σελίδων. Εντέλει, δεν βρήκαν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι δολοφονήθηκε η Μονρόε.

merilyn-monroe-(13).jpg

Το 1983, ο Τόμας Νογκούτσι δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του, στα οποία ανέφερε την υπόθεση της Μονρόε και τους ισχυρισμούς για ασυμφωνίες στην αυτοψία και την απόφαση περί της αυτοκτονίας του ιατροδικαστή. Αυτοί οι ισχυρισμοί περιελάμβαναν ότι η Μονρόε δεν θα μπορούσε να είχε καταπιεί τα χάπια επειδή το στομάχι της ήταν άδειο, ότι οι κάψουλες Nembutal έπρεπε να έχουν αφήσει κίτρινο υπόλειμμα, ότι μπορεί να είχε υποβληθεί σε κλύσμα και ότι η αυτοψία δεν παρατήρησε σημάδια από βελόνα παρά το γεγονός ότι έκανε συνήθως ενέσεις από τους γιατρούς της.

merilyn-monroe-(6).jpg

Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά ντοκιμαντέρ και ταινίες με θέμα τους τον θάνατο της εκρηκτικής ξανθιάς του Χόλιγουντ. Μάλιστα ένα από τα τελευταία αυτά ντοκιμαντέρ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο θάνατός της να είχε και… πολιτική χροιά, μιας και εκείνο το διάστημα η Μέριλιν Μονρόε φημολογούταν πως ήταν σε σχέση με τον Ρόμπερτ Κένεντι. Στο ντοκιμαντέρ μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι το μοιραίο βράδυ, ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί της πριν αφήσει την τελευταία της πνοή ήταν ο Ρόμπερτ Κένεντι, χωρίς όμως αυτό ποτέ να έχει υποστηριχθεί από κάποια επίσημη πηγή.

Πηγή: gossip-tv.gr

Σχετικά πρόσωπα
Μέριλιν Μονρόε
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551