Αναζήτηση
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Τι τηλεθέαση έκανε η Τελετή Έναρξης στο Παρίσι; | iShow.gr
Ειδήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Τι τηλεθέαση έκανε η Τελετή Έναρξης στο Παρίσι;
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
16:02

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν με ένα ανεπανάληπτο σόου στην τελετή έναρξης στο Παρίσι, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο που έγινε εκτός γηπέδου. Οι Γάλλοι πήγαν την γιορτή σε άλλη διάσταση, όπως πήγε και η τηλεθέαση της ΕΡΤ

Το Παρίσι είχε υποσχεθεί ένα διαφορετικό σόου που όμοιο του δεν θα είχαμε ξαναδεί και αυτό έγινε. Μία άκρως εντυπωσιακή τελετή έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα, με παρέλαση των αθλητών μέσα σε πλοιάρια που κορυφώθηκε με την ολυμπιακή φλόγα στον εντυπωσιακό βωμό-αερόστατο και την μαγική Celine Dion να τραγουδά από τον Πύργο του Άιφελ.

Η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 βρέθηκε στα ύψη το βράδυ της Παρασκευής, καθώς τόσο στο σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό σημείωσε μέσο όρο 32,6%. Το υψηλότερο ποσοστό σε τέταρτο άγγιξε το 39,4% και αυτό ήταν την πρώτη ώρα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αθλητών.

Την Τελετή Έναρξης, ωστόσο, μετέδωσε και η ΕΡΤ3 με διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Τα δύο κανάλια της δημόισιας τηλεόρασης, σημείωσαν αθροιστικά τηλεθέαση που έφτασε το 43,4%. Μάλιστα, για ένα τουλάχιστον λεπτό, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%, ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό.

Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τους 3.000.000.

Να σημειωθεί ότι το μερίδιο της χθεσινής τηλεθέασης ήταν υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021, (27,5%) και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 (31,4%).

Πηγή: www.zappit.gr







Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551